Política

El Parlament i la fiscalia recorreran la sentència absolutòria pel setge del juny del 2011

De Gispert assegura que la cambra catalana s'ha sentit menystinguda davant la resolució de l'Audiència Nacional

Torres-Dulce considera que les afirmacions de doctrina sobre el tipus penal “mereixen una revisió” del Tribunal Suprem per casos similars

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa que la Mesa del Parlament recorreràla sentència absolutòria del setge al Parlament del 15 de juny del 2011, coneguda aquest dilluns per l'Audiència Nacional. En la reunió mantinguda aquest matí, la mesa ha expressat en la seva gran majoria el “desacord” amb la sentència i De Gispert ha anunciat que una gran majoria dels grups parlamentaris està a favor de presentar recurs de cassació al Tribunal Suprem. La decisió, però, no es formalitzarà fins demà perquè, segons ha explicat De Gispert, dos membres de la Mesa han demanat estudiar més detingudament la sentència abans de pronunciar-se explícitament sobre el recurs. Amb tot, De Gispert ha donat per fet el recurs. Només un membre de la Mesa s'ha expressat contrari a presentar aquest recurs.

La presidenta del Parlament ha manifestat que té la impressió que s'ha menystingut la cambra catalana. De fet, ha assegurat que la posició de la Mesa està més a prop del jutge Grande-Marlaska. i ha assegurat que la posició de la Mesa està més a prop de la del jutge Grande-Marlaska.

La fiscalia, també

Aquest anunci de De Gispert ha arribat poca estona després que es conegués que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, hagi expressat el seu total desacord amb la sentència i hagi anunciat que la fiscalia la recorrerà.

Torres-Dulce, que aquest dimarts es troba a Barcelona amb motiu de la reunió del Consell Fiscal, ha assegurat que es tracta d'”uns fets molt greus que afecten a la sobirania democràtica del Parlament” i les afirmacions recollides en la sentència “es fan de doctrina sobre el tipus penal mereixen una revisió per al més alt tribunal perquè fixi en casos similars”. Torres Dulce ha mostrat respecte a la sentència, però no ha amagat el seu desacord sobre el contingut de la sentència.

En declaracions als mitjans de comunicació, Torres-Dulce ha explicat que el Fiscal en Cap de l'Audiència Nacional li ha comunicat la intenció de presentar el recurs contra la sentència feta pública aquest dilluns que absol els encausats pel setge al Parlament el juny del 2011 perquè les afirmacions que es fan de doctrina sobre el tipus penal “mereixen una revisió” per al Tribunal Suprem perquè es posicioni en casos similars.

La fiscalia demanava cinc anys i mig de presó per delictes contra l'autoritat i contra altes institucions de l'Estat contra els acusats.

La sentència absol de delictes contra les altes institucions de l'Estat, atemptat i associació il·lícita els 19 acusats –el vintè no va comparèixer a la vista oral i hi ha una ordre de crida i cerca contra ell– que el 15 de juny del 2011 van assetjar els accessos al Parlament abans de l'aprovació dels pressupostos, arran d'una mobilització en el marc del moviment 15-M.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia