Política

Més de 1.100 electes se sumen al manifest pro consulta

La trobada municipalista de demà reunirà entorn de 800 persones, en un dels principals actes del món local

El manifest municipalista pel dret a decidir ja suma més de 1.100 adhesions de càrrecs del món local. El text, que porta per títol L'hora de decidir, serà el centre d'un gran acte, demà al matí al pavelló de Fontajau, en el marc de les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat, organitzades per El Punt Avui. Ja hi han confirmat l'assistència més de 780 càrrecs electes, xifra que la prefigura com una de les trobades del món municipal més importants d'ençà de la recuperació de la democràcia.

L'acte servirà per mostrar el suport local a la consulta i hi assistiran el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, a més de representants de les forces partidàries del 9-N (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP). En el decurs de la trobada, es llegirà el manifest en què es constata que els ajuntaments catalans “han tingut un paper determinant en l'impuls i la defensa de l'autogovern i han expressat reiteradament el seu compromís amb les aspiracions col·lectives de Catalunya com a nació” i que ho han fet en moments clau per al país. El text afirma que “la consulta als ciutadans, és el punt de trobada de tota la ciutadania” i es demana als consistoris que es comprometin “a facilitar-ne el desenvolupament legal en els termes que proposi el Parlament de Catalunya.

Poden donar suport al manifest –fet públic a mitjan juny– tots els càrrecs municipals des de la reinstauració de la democràcia. Els interessats s'hi poden adherir a través del web del diari (www.elpuntavui.cat) omplint un formulari que encara es mantindrà actiu uns dies després de les jornades que se celebren aquest cap de setmana a Girona. El termini per inscriure's per assistir al gran acte de demà, en canvi, es tanca avui mateix.

En la trobada del pavelló de Fontajau se signarà el text. El nom de tots els que el rubriquin demà apareixerà setmanes més tard en un mural que s'instal·larà a la ciutat de Girona per deixar constància històrica de la multitudinària trobada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia