Política

GIRONA

“Cal mantenir una administració local sanejada, propera i transparent”

El president de la Diputació de Girona assegura que la crisi ha imposat el “sentit comú” en els ajuntaments i que aquests no necessiten ser “tutelats” pel govern espanyol

Seria un error prescindir dels consells comarcals

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va defensar ahir el paper que juguen les diferents administracions locals, “inclosos els consells comarcals”, en la gestió dels serveis més propers als ciutadans. “Entre totes les administracions, i mirant sempre d'optimitzar despeses, hem de ser capaços de fer polítiques adequades a les necessitats dels ciutadans”, va dir. “Un país petit pot ser extraordinàriament competitiu amb un ús racional dels recursos”, va afegir-hi.

En la mateixa línia que els seus homòlegs, Giraut va criticar la llei de la racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) perquè envaeix competències municipals. “El govern espanyol ens vol fer creure que necessitem ser tutelats. Però el que és cert és que els ajuntaments, de la mateixa manera que les diputacions, fem bé els deures”, va afirmar. Segons va destacar, en comptes de retallar en competències com pretén amb la LRSAL, el que hauria de fer el govern espanyol en relació amb els ajuntaments hauria de ser dotar-los de més recursos econòmics perquè poguessin desplegar més accions envers els veïns dels municipis que travessen situacions més desfavorides. “Tenim molt de camí per recórrer, però no ens l'ha de marcar el govern espanyol”, va indicar. I a favor també dels ens supramunicipals va dir que, siguin diputacions o vegueries, “és necessita una eina de vertebració i ordenació del territori”, especialment “per arribar allà on no arriben els municipis petits”. També va parlar de la possibilitat que les diputacions es converteixen en l'agència tributària de Catalunya, i d'aquesta manera “formar part d'un dels pilars de la solució als problemes que té el país”.

Dins del bloc destinat a tractar de la transparència en la gestió, Giraut es va mostrar partidari de fer front al qüestionament al que es veuen sotmesos els polítics avui en dia “amb més empatia” amb els problemes quotidians dels ciutadans i “defugint el populisme”. “Hem de poder dir les coses clares i presentar propostes creïbles, i és aquí on els alcaldes podem jugar un paper clau”, va afirmar.

En relació amb la promoció, el president de la Diputació de Girona va qualificar les comarques gironines de “destinació turística integral”. Va destacar el paper que desenvolupa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i va subratllar que, a diferència d'altres zones turístiques, a la demarcació de Girona els visitants troben, a més de platja, sol i preus assequibles i “escalf humà”.

Joan Giraut Va agafar les regnes de la Diputació de Girona el gener del 2013, després que l'anterior president, Jaume Torramadé, dimitís del càrrec per un afer de denúncies creuades amb una assessora. És alcalde de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia