Política

La gran manifestació

Els manifestants dibuixaran la tarda de la Diada una senyera des de la plaça de les Glòries fins a l'Hotel Princesa Sofia de la Diagonal i La Campana de la Gran Via

Al matí les assemblees territorials de l'ANC es concentraran davant dels ajuntaments per llegir el manifest de suport a la consulta abans de manifestar-se a Barcelona

A les 17.14 hes dibuixarà la senyera humana amb les samarretes grogues i vermelles

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural s'han proposat el repte de dur a terme a Barcelona per la propera Diada la manifestació més gran que s'hagi fet mai en la història del país. Això vol dir superar la massiva participació que hi va haver en la manifestació del 2012 i en la Via Catalana del 2013.

Aquest any el repte és dibuixar una gran V polisèmica, segons explica Carme Forcadell, presidenta de l'ANC: V de Via Catalana, V de victòria, V de votar, V de voluntat. Es vol aconseguir una imatge aèria multitudinària amb aquesta forma tenint en compte que la manifestació ha d'omplir l'avinguda Diagonal, des de l'altura de la plaça Pius XII –al davant de l'Hotel Princesa Sofia–, i la Gran Via de les Corts Catalanes des de la plaça Sarah Bernhardt –a l'altura de Magòria i La Campana–, fins a convergir a la plaça de les Glòries. Uns 11 quilòmetres plens de manifestants.

Perquè la concentració sigui ben visible des de l'aire, l'organització només utilitzarà els trams centrals de la Diagonal i la Gran Via, que es dividiran en nou blocs paral·lels per dibuixar les quatre barres vermelles entre les cinc franges grogues d'una senyera humana. Per fer-ho possible, com l'any passat en la Via Catalana, l'organització ha dividit el recorregut per trams, on cada manifestant es pot inscriure en el web www.araeslhora.cat i adquirir la samarreta groga o vermella. Amb les inscripcions a cada tram, l'ANC i Òmnium volen garantir que tot el recorregut quedi cobert de manifestants i que no hi hagi clarianes. Com l'any passat, hi haurà voluntaris de l'Assemblea que delimitaran els trams i organitzaran els blocs tenint en compte que la senyera humana es farà a les 17.14 h, la mateixa hora en què l'any passat es va unir amb les mans la Via Catalana des del Pertús fins a Alcanar.

L'organització recomana inscriure's al tram a través de les assemblees territorials de l'ANC, de manera que es pugui organitzar el trasllat a Barcelona amb els autocars corresponents. En el web es publicaran properament instruccions per facilitar la mobilitat i l'accés als trams corresponents. Hi haurà tres escenaris per als parlaments i el concert musical del vespre, l'un a cada extrem de la V, el principal a la plaça de les Glòries –les obres de reforma encara no estaran acabades però l'Ajuntament ha garantit que l'espai d'unió entre Diagonal i Gran Via estarà habilitat–. A les 20.14 h l'organització promourà també una piulada massiva a la xarxa.

La mobilització de la Diada, però, començarà al matí a les poblacions d'arreu del país, on hi haurà concentracions de les assemblees davant dels ajuntaments perquè les entitats locals signin un compromís amb la consulta i es llegeixi el manifest. Acabat l'acte, s'iniciarà el trasllat amb autocars, trens o vehicles particulars cap a Barcelona per ocupar el tram de manifestació assignat.

Tram d'entitats socials
Entitats com ara la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona o la Confavc, CCOO, UGT, la Fapaes, el Moviment Laic i Progressista, SOS Racisme i el Consell Nacional de la Joventut es concentraran al tram de la Gran Via situat entre Balmes i la Rambla de Catalunya per reivindicar també els drets i proteccions socials en regressió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia