Política

Sol, platja i sobiranisme, a Platja d'Aro

L'ANC es planta a la platja gran i explica el procés sobiranista als estrangers

Membres de l'assemblea territorial de l'Empordà de l'ANC van ser ahir al peu del Cavall Bernat, a la platja gran de Platja d'Aro, per fer conèixer el procés sobiranista als turistes estrangers. El marc va ser l'espai Vine i pregunta, de la campanya El país de tots del Festival Multicultural Empordà Món. Se n'hi van acostar de moltes nacionalitats i, en general, desconeixien el procés català. Un cop informats, molts no entenien per què el govern espanyol no deixava fer una votació. Respecte a les aspiracions sobiranistes, n'hi havia que les entenien, sobretot entre els belgues i escocesos. D'altres, alguns francesos, explicaven que tenien la idea que Catalunya vol ser independent únicament per raons econòmiques. Els turistes van ser atesos per membres de l'ANC en anglès, francès i castellà. Tots es van endur un vídeo sobre la cadena humana de la Via Catalana de l'11 de setembre passat i díptics informatius amb diferents llengües.

La diada d'ahir va començar amb una volada d'estels a la platja gran. Hi va haver també paramotors, una fira amb productes de la terra, un bus amb una exposició i una marató amb música cubana d'Emilio Sánchez Rubio, rumba de Toni Cayena, una mostra de danses de l'Associació d'Hondurenys de Girona, música àrab de Tanazart, l'actuació del cantautor empordanès Gerard Solano i l'orquestra Mitjanit.

Eduardo Reyes, al ‘Vine i pregunta'

El president de Súmate, Eduardo Reyes, va ser un dels participants més esperats de les tertúlies de l'espai Vine i pregunta, la tarda d'ahir. També hi van participar el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany; el representant de la sectorial de jubilats, Pere Gabarra, i la de les assemblees territorials a l'estranger, Olga Palahí. Toni i Miquel Strubell van oferir una atenció especial a estrangers en idioma anglès. A part, van fer un col·loqui entre tots dos en el qual l'un qüestionava l'altre sobre aspectes com ara les pensions en una Catalunya independent, per posar un exemple. Va tenir també molta participació la campanya Signa un vot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia