Política

EU reclama la prohibició dels bous al carrer

La formació aposta per modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d'animals i convertir-la en “respectuosa per damunt de tot”

La diputada autonòmica d'EUPV, Esther López Barceló, ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà una proposició no de llei en les Corts valencianes per exigir la prohibició dels bous al carrer, “perquè considerem que aquestes festes sols comporten un alt nivell de perillositat, ja que causen morts i ferits greus com és l'últim cas a Picassent. Temem que en molts casos no es compleixen les normes de seguretat i que suposen, a més, el maltractament dels animals”.

López Barceló afirma que el Consell ha de plantejar-se “una vegada per totes la prohibició dels bous als carrer, una festa que tots els anys causa ferits greus i morts. L'agafada del bou a una jove a Picassent fa uns pocs dies n'és l'últim terrible exemple. Hauríem de prescindir d'aquestes festes que, igual que altres, suposen perillositat i el maltractament d'animals”, afirma.

La parlamentària d'esquerres assenyala que la prohibició d'aquests esdeveniments festers “no pot considerar-se com un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals. S'ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d'animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot”, manifesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia