Política

Hollande avisa Felip VI de l'auge de les “identitats regionals”

En l'última parada de la seva primera gira com a nou rei de l'Estat espanyol, Felip VI va reunir-se ahir a París amb el president de França, François Hollande. El mandatari francès va rebre els monarques al palau de l'Elisi, i en un discurs previ al dinar oficial va referir-se implícitament als processos d'autodeterminació que viuen actualment Catalunya i Escòcia. I ho va fer per relacionar el fervor sobiranista amb la difícil situació econòmica dels darrers anys. El líder francès va explicar que la crisi ha generat un repte a la UE, perquè ha alimentat el replegament i ha “reforçat les identitats regionals que volen ser nacionals”.

El fil argumental d'Hollande va assemblar-se molt a l'emprat pel primer ministre Manuel Valls, l'abril passat. Llavors, preguntat en una entrevista a la televisió i ràdio francesa sobre què votaria en un referèndum sobre la independència de Catalunya, Valls va respondre amb evasives, però apel·lant a la unitat continental. “Cal fer atenció perquè Europa no es disloqui per culpa dels populismes que l'estan debilitant”, va dir.

Durant la trobada d'ahir, Hollande va tornar a referir-se ambiguament a Catalunya en exhortar els monarques espanyols a “reafirmar els valors” per sortir endavant de la situació actual, i a prioritzar “la cohesió sobre la divisió, la solidaritat sobre la por”. El president francès va voler subratllar els llaços entre Madrid i París, lloant la figura i la procedència espanyola de l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i la de Manuel Valls, nascut a Barcelona, i que va rebre més tard els monarques. “N'estem orgullosos, són dos eminents símbols de l'amistat entre els dos països”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia