Política

ERC planta CiU al Consell de la Selva pel cas Manga

El grup mantenia que s'havia de fer fora el gerent de l'ens, Joan Burjachs, per la seva implicació en el cas

En el cas Manga s'investiga una presumpta trama de corrupció i té vuit imputats

L'executiva comarcal d'ERC a la Selva va acordar ahir deixar l'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva arran de la passivitat del grup de CiU –soci de govern– a l'hora de prendre decisions pel cas Manga. La renúncia dels consellers d'ERC es formalitzarà divendres vinent, i deixarà el grup de CiU en minoria.

En un comunicat fet públic ahir, el grup d'ERC al Consell exposa que després de la junta de portaveus del 26 de juny el president delConsell, Salvador Balliu (CiU) va comprometre's a prendre mesures respecte dels implicats. “Ens trobem amb la realitat que no se n'ha adoptat, essent tanmateix que se'ns trasllada la voluntat del president del Consell i del grup comarcal de CiU de mantenir el gerent del Consell Comarcal en el seu càrrec”, exposa el grup d'ERC en el seu comunicat. El grup fa referència a Joan Burjachs, gerent del Consell i que, de fet, després de la junta de portaveus, tothom donava per fet que seria convidat a plegar, cosa que no ha estat així. Burjachs, tot i no estar imputat, va ser citat a declarar quan va esclatar el cas Manga, i en un ple a Blanes –municipi en el qual havia estat regidor per CiU– el portaveu de CiU, Quim Torrecillas, pràcticament va donar per fet que plegaria, cosa que finalment no va passar.

El grup d'ERC descriu en el comunicat una situació “'d'estupor inicial” arran de l'escorcoll al consell per part de l'Agència Tributària, el febrer del 2013, i una posterior filtració “d'elements del sumari” a la premsa, mentre que el Consell, de fet, no tenia informació. Aquesta manca d'informació del govern hauria propiciat, segons ERC “un estat d'opinió que fa que el Consell com a institució, però especialment els partits del govern, comptin amb una imatge d'opacitat o fins i tot de certa complicitat amb les actuacions objecte d'investigació”.

“Hi ha personal imputat en càrrecs de responsabilitat, i es va dir que s'obriria un expedient informatiu però no s'ha fet”, va explicar ahir Jordi Orobitg, portaveu del grup comarcal d'ERC i vicepresident del Consell. Orobitg tampoc no acaba d'entendre la posició dels grups de l'oposició al Consell, que –exceptuant algun moment– no han estat crítics amb la gestió del conflicte. “Algú s'haurà de preguntar per què algú que està al govern té més pressions morals que gent que està a l'oposició”, va considerar Orobitg ahir.

Allunyar els implicats

“Entenem que es fa un mal servei a la democràcia i a la credibilitat de les institucions en deixar d'adoptar mesures que són bàsiques, com la d'allunyar mentre perduri la situació d'indefinició processal els implicats de les funcions per les quals són objecte d'investigació”, exposa el grup d'ERC al Consell Comarcal de la Selva. Els consellers republicans entenen que és complicat prendre decisions que afecten funcionaris, però que no és el cas “del gerent del Consell Comarcal, personal de confiança, que segons ens ha estat manifestat pel president de l'ens, va posar el seu càrrec a la seva disposició, segons també se'ns diu, des del primer dia”, conclou el grup d'ERC.

LA DATA

14.07.11
És el dia
que ERC va entrar a formar part del govern del Consell Comarcal de la Selva, amb un acord amb CiU.

LA FRASE

Se'ns trasllada la voluntat del president del Consell i del grup de CiU de mantenir el gerent en el seu càrrec
Grup d'ERC al Consell

LA XIFRA

8
imputats
gironins figuren al cas Manga, entre ells l'expresident del Consell, Robert Fauria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia