Política

El jutjat sentencia que el govern de Ròtova vulnerà drets fonamentals

La sentència reconeix la vulneració del dret fonamental de comunicar i rebre informació contemplat a l'article 20 de la Constitució, així com el dret de participació política

El Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 4 de València ha dictat sentència i “ha estimat el recurs contenciós-administratiu interposat per Compromís per Ròtova contra la decisió de l'Alcalde d'aquest ajuntament, presa a l'inici de la sessió del ple celebrat el 3 març de 2014, de no permetre la gravació dels plens amb suport audiovisual.

La jutgessa declara vulnerat per aquesta decisió de l'Alcalde el contingut essencial dels drets reconeguts en els articles 20 i 23 de la Constitució. A més, s'imposen les costes a l'Administració demandada.

En les al·legacions de la Fiscalia Provincial de València prèvies, també s'estimaren la demanda i la nul·litat de la denegació de gravar els plens.

El portaveu de Compromís per Ròtova, Jordi Puig, ha explicat que “la sentència reconeix la vulneració del dret fonamental de comunicar i rebre informació contemplat a l'article 20 de la Constitució, així com el dret de participació política”.

La sentència explicita que la prohibició no va ser acordada per salvaguardar l'ordre públic ni els drets d'intimitat personal o de l'honor dels ciutadans; per la qual cosa, al fil de la copiosa jurisprudència existent, i en sintonia amb el manifestat pel ministeri fiscal, cal entendre que Compromís va veure retallat el seu dret a captar lliurement informació del ple, el contingut del qual era d'evident interés públic, per a posteriorment poder difondre en la tasca de càrrecs públics representatius electes, i com a projecció del dret constitucional de participació política dels ciutadans en els assumptes públics, com ho marca l'article 23 de la Constitució.

Contra la sentència es pot interposar recurs d'apel·lació, davant aquest Jutjat en el termini dels 15 dies hàbils posteriors a la notificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia