Política

El govern veu un interès “purament polític” en les dades de La Moncloa

L'espoli espanyol a Catalunya no quadra. Segons la Generalitat, és superior. Segons l'Estat, menor. Pel president, Artur Mas, aquesta discrepància és deguda al fet que el govern espanyol ha fet servir només un mètode de càlcul per un “interès purament polític” i recordava que sempre s'han de calcular dos mètodes per ser objectiu. “Per què no els han calculat tots dos? Sospitós”, va dir durant la sessió de control al ple del Parlament. “Ara recuperarem línia per línia i veurem on hi ha les discrepàncies, i a veure si es posen d'acord en un objectiu comú”, va concloure. Una síntesi que també esgrimia el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que estudiarà per què el mètode de càlcul de l'Estat rebaixa un 25% el dèficit fiscal de Catalunya. Els acadèmics consultats per l'executiu català van situar en 11.000 milions el dèficit fiscal calculat a partir de la càrrega-benefici. Aquest és el mètode que ha fet servir el govern espanyol, tot i que amb algunes variacions que rebaixen el dèficit fins als 8.500 milions. El conseller també va reclamar al ministre d'Hisenda que publiqui les balances calculades a través del mètode del flux monetari que, segons el govern, incrementa el dèficit fiscal fins als 15.000 milions.

La resta de grups parlamentaris també van criticar les balances fiscals de l'Estat. Des d'ERC, ICV-EUiA, la CUP i el PSC es va constatar, amb diversos matisos, que, independentment del mètode, el dèficit fiscal de Catalunya és excessiu. Només el PP i C's van avalar les balances fiscals de l'Estat. La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho va celebrar que hagin desmuntat la “gran mentida” del separatisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia