Política

Trenta entitats s'agrupen en defensa de la consulta

Trenta entitats han creat la Xarxa Referèndum 9-N, una organització que s'encarregarà de la defensa de la consulta del 9 de novembre com a única alternativa possible. La xarxa es va presentar ahir en un acte dut a terme davant del Parlament de Catalunya, on van llegir un manifest a favor de la celebració del referèndum.

En la presentació es va demanar la defensa de la consulta davant la negativa de les forces immobilistes de l'Estat espanyol. Els representants de les entitats també van declarar que la realització de la consulta és una expressió democràtica del poble català i que, per tant, la seva voluntat ha de ser respectada pels polítics catalans.

A més, representants de la xarxa van dir que no creuen que unes eleccions plebiscitàries ajudessin a avançar cap a la independència, ja que la consideren una “via de dilació injustificada”. L'organització també va assegurar la necessitat de la consulta com a resposta per les mobilitzacions socials a favor de la independència dels darrers anys. A més, van destacar que el 9-N és clau perquè Catalunya mostri al món la voluntat de ser una nació sobirana.

Entre les entitats signants, hi ha l'International Comission of Europeans Citiziens (ICEC), el col·lectiu Drassanes, la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans i l'Intersindical Alternativa d'Esquerres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia