Política

SALVADOR BALLIU

PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA

“No hi ha cap discussió que justifiqui la ruptura d'ERC”

“Jo no sóc la justícia, sóc qui pren decisions pel bé de la comarca. Quan se l'imputi [a Burjachs], n'hauré de prescindir”

“Era el cap de Recaptació i no ens discutíem. Però ara no han estat a l'altura i no s'han portat bé”

Deixar-se d'històries
Empresari del sector del taxi i del transport, Salvador Balliu és l'alcalde de Caldes des del 2011 i, des del març del 2013, el president del Consell. Relleu de Robert Fauria, imputat pel cas Manga, Balliu lloa la feina feta per l'ens. “La gent vol que vinguem a treballar i ens deixem d'històries”.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va accedir ahir a valorar la situació de l'ens, tres dies després que ERC trenqués la coalició amb CiU. Balliu afirma que la decisió d'ERC no té justificació.

Què ha passat amb ERC?
El febrer del 2013 hi va haver uns fets al Consell, amb un procés judicial i intervenció judicial. A la comarca, per liderar aquest projecte, hi va haver un canvi de president, i em van nomenar. Sabia que em posava en un lloc complicat per tirar endavant. No era fàcil i [el Consell] estava sota sospita. [...] El primer que es va fer va ser parlar amb el soci (ERC) i deixar les coses clares per treballar conjuntament pel bé de la comarca.
Com explica la renúncia?
No ho sé. No és gaire normal que no hi hagi hagut, com a mínim, una trucada al president. No és normal que me n'hagi d'assabentar per la premsa, o a través de l'oposició que Orobitg [el portaveu d'ERC] ha trencat el pacte. A mi, no m'ha trucat.
Com ho interpreta?
Jo puc entendre que hi ha eleccions d'aquí a uns mesos. Però aquí s'ha de pensar en la comarca. Penso que no hi ha hagut cap discussió ferma en aquest projecte o en cap altre per justificar això [la ruptura].
ERC i altres grups diuen que vostè no ha pres decisions després del cas Manga. Voldrien que fes fora el gerent, Joan Burjachs, vinculat en l'afer?
Sempre ha estat aquí, quan fa un any i mig ja hi havia això. Jo no sóc la justícia, sóc el que pren decisions, i pel bé de la comarca. Està fent una bona feina i als portaveus se'ls va dir que, quan se l'imputi, es prendran les decisions. Quan se l'imputi, hauré de prendre la decisió de prescindir d'ell. Fins que això no passi, hi ha presumpció d'innocència.
Vostè hi confia, encara?
Potser el senyor Orobitg, pel càrrec que té [advocat d'ofici], pensava que s'aixecaria el secret de sumari i que es podria imputar més persones, i es va accelerar. Aquí es va equivocar. La justícia és lenta i hi ha presumpció d'innocència. Volem que el gerent plegui, però aquí juguem a un altre nivell, treballem al Consell, per donar serveis a la comarca. [...] El senyor Orobitg era el cap de l'àrea de Recaptació i hem treballat bé fins ara. Li vaig donar la confiança i li'n tinc. Però en aquest procés no han estat a l'altura i no s'han portat bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia