Política

Carme Forcadell sobre la confessió de Jordi Pujol: “Si volem construir un país nou, es comença fent net”

La presidenta de l'ANC qualifica de “bona notícia” que s'hagin fet públics els fets i no descarta que es destapin nous casos

L'AMI creu que aquells que no volen que es voti utilitzaran les declaracions de l'ex president contra el país

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, ha qualificat de “bona notícia” que se sàpiga tot, en referència a l'herència a l'estranger de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Forcadell ha assegurat que “si no fem net, no podrem construir un país nou”. En aquest sentit, ha apuntat que “com més coses surtin, millor”, i que el procés és una “oportunitat” de fer una “regeneració democràtica”. Així mateix, no ha descartat que es puguin conèixer altres casos similars properament.

“Volem la independència per això, volem que surti absolutament tot i fer net”, ha manifestat Forcadell. En aquesta línia, ha dit que cal que es facin públics altres casos com el de Jordi Pujol, i s'ha mostrat convençuda que en sortiran més. La presidenta de l'ANC ha declarat que potser algunes persones se sentiran “ferides, molestes o desil·lusionades” davant d'aquests fets, però ha assegurat que “això és el que ha de passar, ha de sortir tot per fer net”.

Pel que fa a la trobada entre els presidents Mas i Rajoy de la setmana que ve, ha explicat que les dues posicions estan “molt clares”, i que “no hi ha voluntat de canviar res”. “Ens agradaria que s'arribés a un acord, que la consulta pogués ser tolerada per l'estat espanyol”, ha exposat, “perquè això seria positiu per Catalunya, per Espanya i per la democràcia”, ha afirmat. Malgrat això, ha lamentat que “abans de fer-la -la reunió-, ja sabem el resultat”. “No passarà absolutament res, no es mouran ni un mil·límetre, ni l'un ni l'altre”, ha augurat.

Utilitzaran la confessió de Jordi Pujol contra el país

El secretari de l'Associació de Municipis per la Independència, Marc Mur, ha mostrat “sorpresa i una certa decepció” davant la confessió de Jordi Pujol, ja que “és una figura important dins el nostre país i el nostre panorama polític”. Uns fets que creu que “no haurien de perjudicar el procés independentista en absolut”. Tot i això, no ha dubtat que “aquells que no volen que votem ho utilitzaran en contra del país i en contra d'aquells que pensem que votar és un dret i que l'hem d'exercir el 9 de novembre”.

Forcadell i Mur han assistit, aquest dissabte a la capital de la Terra Alta, a la segona diada independentista de la comarca. Entre altres activitats, s'hi han fet tallers infantils, una plantada i cercavila dels gegants de Gandesa i un assaig de la V de cara a la de l'Onze de Setembre. També hi ha fet un concert el músic ebrenc Joan Rovira, i s'ha format una estelada amb espelmes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia