Política

L'alcalde de Paterna ha presentat la dimissió irrevocable

Lorenzo Agustí no ha suportat que els seus projectes es desinflen amb el temps i amb la manca de consistència

Davant la sorpresa dels presents al plenari del mes de juliol, l'alcalde de Paterna Lorenzo Agustí ha presentat la seua dimissió irrevocable després de fer lectura d ela seua decisió davant la corporació municipal.

Sobre aquesta dimissió, hom pensa que l'alcalde ja no ha pogut suportar més la pressió de veure com tots els seus megaprojectes han anat desinflant-se.

Uns projectes que no han quallat de cap de les maneres, ni l'arribada d'Ikea a Paterna, l'inici de la liquidació d'empreses com la pública GESPA, de la de l'empresa mixta Desarrollo Local de Paterna, de la de la Fundació per a la Innovació de la Infància, de la inviabilitat de la Zona Franca, i així una llista amb més motius per a dimitir.

Des de Compromís havien demanat reiteradament la dimissió de Lorenzo Agustí, que ha conduit el municipi a l'actual situació de caos que ell ha intentat dissimular amb les habituals cortines de fum com la Zona Franca i l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) Puerto Mediterráneo. Una gestió erràtica que ha fet que acabe imputat, amb cinc regidors més, per aprovar en 2013 una despesa en màrquetin de 628.000 euros amb els informes en contra de la Secretària i l'Interventor”.

Compromís ha fet la seua feina com a oposició, amb propostes en positiu i fiscalitzant els òrgans de govern, amb l'objectiu de mirar per l'interés general i evitar que se malbaraten els diners públics. Per això, han anunciat que seguiran en la mateixa línia de treball i insistiran en reinvidicar que les administracions públiques no han de tindre representants polítics amb prioritats contràries als interessos de la ciutadania.

Substituta imputada

A partir de fer-se efectiva la dimissió de Lorenbzo Agustí, prendrà la responsabiltat d'encapçalar la corporació, Elena Martínez Guillem, actual segoina tinent d'alcalde i responsable d l'àrea de Dinamització social i convivència, que abraça Cultura, Festes, Protocol, Fires, Turisme, Patrimoni Cultural, Museus, Política Lingüística, Promoció, Joventut, Noves Tecnologies, Modernització, Personal, Seguretat, Protecció Civil, Movilitat, Interior i Atenció al Ciutadà.

Doncs aquesta regidora, també està imputada igual que ho estava Agustí i per la mateixa causa de l'aprovació d'una despesa considerada irregular l'any 2013.

L'alcalde que s'equivocà de vorera

Pere Rossell

Ha estat realment estrambòtic l'anunci de dimissió de l'alcalde d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, a qui se li estaven acumulant massa malifetes entre les mans i la cova - despatx, des d'on ha governat el temps que s'ha pogut mantenir al capdavant del consistori, ja no donava més de si.

També està implicat amb el Cas Gürtel i ha remenat massa cireres com per a que puguera aguantar el que resta de legislatura, amb la que està caiguen al seu voltant i al si del seu propi partit, pel Nord, pel Sud, per Ponent i per LLevant.

Hui no quedava res d'aquell jove arquitecte que es menjava el món i que assitia assegut a terra, a un míting de Manuel Chaves ara fa tres anys.

Res hi havia hui d'aquell alcalde de poble que es relacionava amb presidents de la Generalitat, amb l'alcaldessa més gran de les que hi ha encara als ajuntaments —anomenada Rita— i fins i tot amb la plana major del València club de Futbol que tampoc ara no pinta ni un sol pot acap indret.

Fa cinc anys que se n'apujà al carro de voler ser d'esquerres estant com estava dins d'un partit ultraconservador com el que militava, i assistia a les reunions de la Memòria Històrica, alçava monuments als afusellats oblidats i ofrenava corones de flors tricolors.

Hui també ha fet de les seues i ha volgut confondre el personal assistent, llegint uns versos de Raimon, de qui ha dit que era part de la seua banda simfònica personal escoltada i viscuda a casa.

Hui a dimitit Lorenzo Agustí i, segurament, a alguns indrets de la ciutat d'on ha estat alcalde fins fa unes hores, li desitjaran bon vent i barca nova. Passeu bé, senyor Agustí i que no l'aventen massa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia