Política

El ple de Blanes acorda negociar aparcaments gratuïts en solars buits

La proposta de CiU de fer aparcament gratuït als Pins es va rebutjar

Una esmena presentada per ICV-EUiA planteja “rescatar” zones de pagament

El grup de CiU a Blanes no va trobar ahir suport a la seva proposta de fer un aparcament gratuït a l'antic camp de futbol dels Pins. De fet, la moció no es va ni arribar a votar, ja que prèviament es va aprovar, amb el suport de tots els grups excepte CiU, una esmena a la totalitat del grup d'ICV-EUiA. En l'esmena, defensada per Víctor Catalán, s'exposa que la proposta de CiU “ha rebut l'avís per part dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Blanes que podria comportar indemnitzacions” a SABA; l'empresa concessionària de les zones blaves. Així, entenent que cal facilitar aparcament gratuït, l'esmena aprovada ahir preveu obrir una taula de negociació amb SABA “per taxar preus de rescats parcials de la concessió”, i estudiar “la signatura d'un conveni de cessió d'usos de manera temporal de parcel·les annexes al barri de la Plantera que actualment estiguin en desús per part de la propietat, per tal de poder-hi habilitar un aparcament gratuït”.

El rebuig a la proposta de CiU es basava sobretot en el fet que l'antic camp de futbol dels Pins està al costat de la zona blava, i podria donar preu a reclamacions de SABA en el sentit que podria afectar l'empresa patrimonialment. A més, segons van exposar els diferents portaveus al ple, la zona del camp de futbol s'ha recuperat “per a usos ciutadans”.

El portaveu de CiU, Quim Torrecillas, va considerar que SABA difícilment podia al·legar que la proposta afectés el seu patrimoni, atès que a la zona blava pràcticament no hi aparca ningú. A més, va considerar l'esmena d'ICV-EUIA una proposta complementària, i no pas una esmena. En el ple també es va aprovar, per unanimitat, una moció d'ICV-EUiA per redactar un pla de mobilitat.

D'altra banda, també es va aprovar ahir per unanimitat una proposta que neix de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge per instar la Generalitat a prendre les mesures necessàries “per respondre a les situacions d'emergència habitacional i de pobresa energètica, i a reclamar, si escau davant l'Estat, la transferència dels preus bàsics de l'energia per establir un sistema públic de preu social” en els subministraments bàsics. La regidora de Serveis Socials, Susana Ramajo, va exposar que en el primer semestre del 2014 es van tramitar a Blanes 176 expedients d'ajuts per pagar el subministrament de llum, per un import de 22.514,66 euros, i 545 expedients per pagar el subministrament d'aigua, per valor de 22.554,71 euros. El total de les ajudes per a subministraments tramitades durant el primer semestre és de 45.069,37 euros.

LA FRASE

Cal aparcament gratuït, però no ens hi juguem el coll quan just a l'altra banda hi ha solars sense ús
Víctor Catalán
Regidor ICV-EUiA

LA FRASE

El que volen és bloquejar la proposta que fem perquè hi hagi un aparcament gratuït a Blanes
Quim Torrecillas
portaveu CiU

LA XIFRA

45.069
euros
en ajudes per pagar consums es van tramitar en el primer semestre d'aquest any a Blanes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia