Política

El director dels Mossos creu que els serveis secrets espanyols “analitzen” el procés català

Albert Batlle apunta que agències d'altres països també podrien estar seguint la situació que viu Catalunya

Assegura que el 9-N la policia catalana “complirà com la llei marqui”

El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a Rac1 que els serveis d'intel·ligència de l'Estat espanyol podrien estar analitzant el procés sobiranista català.

“És clar que la situació que viu el nostre país suposo que està sent analitzada des de molts punts de vista, no tan sols pels serveis secrets espanyols, sinó també pels d'altres països”, ha explicat el director de la policia catalana.

Batlle ha admès que aquesta podria ser “una realitat que existeix”, però ha matisat que ni ell ni els Mossos no tenen “coneixement detallat” que els serveis secrets espanyols puguin estar fent operacions concretes al respecte.

Les declaracions de Batlle arriben dies després que la Cadena Ser expliqués que els Mossos es preparaven per detectar agents del CNI i de la policia espanyola infiltrats al voltant del president de la Generalitat, Artur Mas.

En relació a la consulta del pròxim 9 de novembre, Batlle ha assegurat que la policia catalana donarà compliment a la legalitat.

“Nosaltres ni convoquem la consulta ni organitzem tècnicament els processos electorals. Arribat el cas, complirem com la llei ens marqui”, ha apuntat.

Pel que fa al cas Pujol i al paper dels Mossos sobre aquesta qüestió, ha dit: “Si ens arribés un requeriment de Fiscalia o de la judicatura, el complementaríem”.

En aquest sentit, ha fet un emplaçament a la responsabilitat a polítics, mitjans i altres agents socials. “Si entrem en un tipus de frivolització sobre aquests temes, no anem bé”, ha considerat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia