Política

ERC considera que el govern “ha decidit suïcidar-se” si ajorna la consulta del 9-N

Joan Tardà clama contra la “irresponsabilitat” de Joana Ortega pel seu “objectiu de desmobilitzar” els ciutadans

Alfred Bosch replica la vicepresidenta que és inajornable perquè seria “un engany al poble”

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dimarts que el govern ha decidit “suïcidar-se” després que la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega (UDC), hagi afirmat que si el Tribunal Constitucional (TC) impugna la consulta, els catalans podran pronunciar-se igualment “si no és en aquest 9 de novembre, en un altre 9 de novembre”.  

“Sento la consellera Ortega i penso que aquest govern ha decidit suïcidar-se.  Que vagi amb l'objectiu de desmobilitzar és d'una irresponsabilitat que s'ha de tenir en compte algun dia”, ha escrit en diversos missatges a la xarxa social Twitter.  

Tardà ha recalcat que tot dependrà de la mobilització popular, tant la de l'11 de setembre com la del 9 de novembre, així que ha cridat els ciutadans a participar a totes elles.

Per la seva part, el portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, ha considerat que és un error que la vicepresidenta hagi obert la porta a endarrerir la consulta i ha advertit que una demora seria “un engany al poble català”.

“Ja en tenim un. Per a què volem un altre 9 de novembre? Què canviarà?”, s'ha preguntat el també alcaldable dels republicans per Barcelona aquest dimarts.

Així, ha instat al govern a convocar la consulta, ha destacat que aquesta és l'única sortida, i que no hi ha alternativa o ‘pla b' possible: “Qui mana és el poble de Catalunya, que ha deixat molt clar el seu desig de manera majoritària al carrer i a les urnes”.

Segons Bosch, la polèmica no hauria de ser què fa el govern davant d'un eventual rebuig del TC a la llei de consultes, sinó “quin disbarat farà l'Estat per boicotejar i sabotejar les urnes”. “Tinguem clar qui porta la veu cantant, qui empeny i a qui hem de servir”, ha assegurat el diputat.

Bosch també ha volgut remarcar que convocar una consulta i exercir la democràcia no és un delicte: “No parlem d'un tema jurídic, sinó d'un procés polític col·lectiu”. Per a ell, no convocar la consulta no només seria un engany al poble, sinó també no respectar l'acord que van signar l'any passat CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP on s'establia la data i la pregunta de la consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia