Política

Més de 115.000 persones ja s'han inscrit a la V de la Diada

L'ANC i Òmnium alerten que la xifra és insuficient i fan una crida a inscriure's per garantir l'èxit de la manifestació

L'organització ja disposa de 7.000 voluntaris

El nombre d'autobusos reservats supera els 1.500 i es preveu que 100.000 vehicles privats es desplacin a Barcelona

La manifestació en forma de V que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural organitzen per al proper 11 de Setembre gairebé ha duplicat el nombre d'inscrits en una setmana i ja supera els 115.000.

Si fa uns dies, la xifra registrada era de poc més de 70.000, aquest dimecres al migdia, els organitzadors han anunciat que ja són 115.686 les persones que s'han apuntat a la mobilització.

Tot i així, els impulsors dela campanya unitària Ara és l'hora admeten que la xifra d'inscrits fins ara és insuficient, i que ara per ara tenen “dificultats” per omplir la V. Això no obstant, s'han mostrat confiats que amb la “crida” que fan ara, la mobilització serà un èxit.

“Hi ha 115.000 inscrits. Hem de ser molts més! Com l'any passat amb l'Ebre, enguany també ens em de mobilitzar per la V”, ha expressat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. “Ara estem aquí també perquè tenim dificultats, no ens n'amaguem”, ha subratllat. Malgrat tot, ha considerat que aquests problemes “ens serveixen per créixer i fer-nos més forts”.

“Fem una crida a totes les persones que volen votar el 9N. Serà l'èxit de la V el que garantirà la consulta”, ha afegit.

En la mateixa línia, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha subratllat que “l'èxit de la V garanteix l'èxit de la consulta 9N. Fem una doble convocatòria: L'11 de Setembre al carrer i el 9-N a les urnes”.

Inscripció prèvia

Forcadell ha remarcat la necessitat d'inscriure's formalment i ha explicat que “molta gent ens diu que vindran a la V però que no s'han inscrit. Cal conscienciar que cal inscriure's per garantir l'èxit”.

“Hi ha la percepció que no cal inscriure's perquè és a Barcelona i es pensen que és una concentració o una manifestació com la de 2012, però no és així. Necessitem organitzar-nos per fer la senyera i omplir bé la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes”, ha explicat.

En particular, ha apel·lat als veïns de Barcelona i l'àrea metropolitana, que són els que menys s'estan inscrivint perquè pensen que “en sortir al carrer ja en faran prou”.

En aquest context, el responsable de les inscripcions de la V de la Diada, Jordi Martínez, ha recordat que a partir de demà dijous “obrirem una línia telefònica per ajudar aquelles persones que tenen problemes quan fan la inscripció a la web”.

Els organitzadors de la mobilització han afegit que ja han aconseguit els 7.000 voluntaris que han de garantir el correcte desenvolupament correcte de l'esdeveniment i “fer possible l'èxit de la V de l'11 de Setembre”, en particular de la creació del mosaic amb la senyera.

També han explicat també que ja no queden autobusos disponibles per transportar manifestants de tota Catalunya a Barcelona i han precisat que la xifra de vehicles reservats ja supera els 1.500.

Per aquest motiu, han fet una crida a compartir cotxe per acudir a la mobilització. “Preveiem que 100.000 vehicles privats arribin a Barcelona per la Diada”, ha explicat el coordinador de la V, Ignasi Termes.

Pel que fa als desplaçaments a l'interior de la capital catalana, Termes ha recomanat utilitzar el transport públic per anar fins a la V “per evitar col·lapsar BCN”.

Coincidint amb l'actualització de les xifres de la mobilització de la Diada, Ara és l'hora ha fet públic avui un nou vídeo promocional per animar a la participació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia