Política

Pujol presentarà dimarts una querella contra dos bancs d'Andorra per revelació de secret bancari

La denúncia s'adreçarà contra una persona no coneguda, però sense eximir Andbank i Banca Privada d'Andorra d'una eventual responsabilitat

Les autoritats andorranes reben la petició d'informació del jutge Ruz sobre els comptes del fill gran de l'expresident

Els advocats de l'expresident Jordi Pujol presentaran aquest dimarts una querella contra Andbank i la Banca Privada d'Andorra per revelació de secret bancari. Segons ha informat TV3, la denuncia s'adreçarà a la persona desconeguda que hauria filtrat les dades bancàries.

Els advocats de la família Pujol entenen que una d'aquestes dues entitats bancàries o bé algun dels seus treballadors va filtrar dades sense que fossin requerides per la justícia o pel govern espanyol.

Per això, el proper dimarts demanaran el que s'anomena “dret a vista”, per poder saber quines dades es demanen a la banda andorrana i quines facilitarà.

Serà la justícia andorrana qui haurà de determinar si hi va haver traspàs d'informació il·legal i, en cas que sigui així, si va ser una acció individual o de l'entitat bancària. Si s'hagués comès el delicte de revelació de secret bancari, el banc no estaria obligat a facilitar la informació requerida.

Andorra rep la comissió rogatòria de l'Audiència Nacional

En paral·lel, ja ha arribat al govern andorrà la petició d'informació sobre els comptes bancaris de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona que va fer el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en la seva última resolució.

Segons ha pogut saber TV3, la tramitació de la comissió rogatòria s'ha fet a través del ministeri d'Exteriors espanyol. Ara el seu homòleg andorrà la traslladarà a la Batllia, la justícia andorrana, que la farà arribar a la banca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia