Política

El gerent del Consell de la Selva dimiteix pel cas Manga

Burjachs afirma que l'han pressionat i plega

Admet que alguns grups no hi confien i reitera la seva innocència

El gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, va presentar la dimissió ahir al migdia. Burjachs considera que ha estat objecte d'“una pressió constant i tensa per part de diferents persones” i prefereix anar-se'n. Burjachs reconeix que plega pels efectes del cas Manga de presumpte tràfic d'influències, al qual ha estat vinculat.

Burjachs es va acomiadar amb una carta pública contundent. En el text, hi assegura que ha treballat “amb dignitat i professionalitat”. De tota manera, mentre ha estat el gerent comarcal diu que ha passat “diferents etapes”, i que “en alguna” s'ha arribat a sentir “utilitzat i manipulat”.

Antic regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Blanes per CiU, Burjachs treballava al Consell des del 14 de juliol del 2011. El va incorporar l'aleshores president de l'ens i alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria (CiU). Fauria està imputat pel cas Manga i ja va deixar la presidència del Consell el febrer del 2013, després del registre de la Guàrdia Civil a la seu de l'ens. Burjachs va haver d'anar a declarar a l'Agència Tributària de Girona per la suposada vinculació amb l'empresa GRS, a la qual el Consell tenia delegada la gestió dels tributs.

“Em sento innocent”

Burjachs diu que és innocent –“em sento innocent i sempre m'hi he sentit”– i, fins ahir, l'actual president del Consell, Salvador Balliu, li havia tingut confiança. “Sento que la confiança del ple en mi no és la mateixa per part d'alguns grups polítics”, assenyala Burjachs. En la carta, el gerent dimissionari reconeix que treballava al Consell com a càrrec de confiança.

LA FRASE

Hi ha diversos motius, però no vull amagar que té a veure amb el cas obert a Lugo [el cas Manga]
Joan Burjachs
EXGERENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA

La confiança de Balliu que va fer que ERC marxés

Fa un mes el grup d'ERC va trencar el pacte de govern amb CiU per la confiança que el president, Salvador Balliu, mantenia en Burjachs. Els republicans, amb sis consellers de trenta-tres, consideraven que calia prescindir del gerent atesa la seva vinculació amb el cas Manga. Balliu havia dit que confiaria en Burjachs fins que no fos imputat judicialment, tot i que el gerent ja havia posat el càrrec a la seva disposició des de feia mesos.

Alguns grups de l'oposició, com ara ICV-EUiA i ERC, havien manifestat fa quinze dies la voluntat de reprovar la decisió de Balliu, a qui acusaven de no haver fet neteja en l'ens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia