Política

Gallardón proposa passar de 17.621 a 22 aforats

El ministre de Justícia inclourà aquest plantejament en el projecte de Llei Orgànica del Poder Judicial

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat que proposarà dins el projecte de Llei Orgànica del Poder Judicial passar de 17.621 a 22 aforats a l'Estat.

Segons la seva opinió, els aforaments que s'haurien de subsistir a l'Estat, a part dels que afecten la família reial, són els que ostenten “els titulars dels poders de l'Estat”: el president del Govern espanyol, els presidents del Congrés i del Senat, el president del Tribunal Constitucional i el president del Tribunal Suprem, més els 17 presidents de les comunitats autònomes, “i això suma 22 persones”, ha dit.

Això sí, ha lamentat que aquesta proposta no es pugui fer a través de la llei orgànica perquè algun d'aquests aforaments estan recollits en la Constitució o en els Estatuts d'autonomia, “que no poden ser modificats per una llei orgànica”, ha subratllat en una entrevista a El País.

“Si aquesta llei estableix aquest propòsit, correspondrà ja als partits, mitjançant el pacte de regeneració que ha d'abordar-se, reformar els Estatuts d'autonomia i, en cas que es reformi la Constitució, establir una limitació dràstica d'aquests aforaments”, ha explicat.

En aquest sentit, ha recalcat que es tracta d'una intenció “de caràcter polític” perquè no es pot dur a terme a través d'un llei orgànica i es necessita un gran acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia