Política

Apel·len al diàleg

Els tres grups de l'oposició coincideixen a retreure al govern municipal (PSC i ICV) que no consensuï els grans temes de poble

CiU, JxE i el PP aproven el projecte però critiquen les formes de tirar-lo endavant

Víctor Puga (PSC) és l'únic candidat que fins ara ha estat proclamat per a les municipals de l'any que ve

Els tres grups de l'oposició a l'Escala (CiU, Junts per l'Escala i el PP) apel·len al diàleg. Reclamen consens amb el govern municipal (PSC i ICV) no només a l'Ajuntament sinó també amb les entitats, els veïns i els comerciants, sobretot en els grans temes de poble. Posen com a gran exemple la gestió que s'ha fet de la reforma proposada al front de mar. Consideren que el projecte s'hauria d'haver pactat abans amb comerciants i veïns i, fins i tot, que s'hauria d'haver fet una consulta popular. Tot i això, els tres grups a l'oposició coincideixen que és un bon projecte. El problema, per ells, són les formes i el fet de no debatre-ho, tenint en compte que no era en el programa electoral.

Mari Dubé, de CiU, assegura en aquest sentit: “No es pot fer un projecte, portar-lo a ple i parlar amb els implicats a posteriori. Cal un debat, primer, la platja és el centre neuràlgic del poble.” Xavier Ballesta (JxE) recorda que ells van ser els primers a demanar una consulta, que és el que finalment es farà. Per a Mercè Garcia (PP), simplement no és prioritari. En tot cas, tot apunta que la qüestió de la reforma del front marítim entrarà en la campanya electoral a l'Escala pel rebombori que ha creat, sobretot entre els comerciants, i que l'ha convertit en el projecte més polèmic d'aquest mandat.

Tot i això, els grups a l'oposició també demanen més atenció a les urbanitzacions, al sector turístic i a buscar solucions a l'atur, per exemple. Valoren força positivament la gestió econòmica.

Pel que fa al pacte de govern signat a l'inici del mandat entre el PSC i ICV, els tres portaveus de l'oposició retreuen als ecosocialistes, encapçalats per Àngel Rodríguez, no haver criticat més els socialistes. “Ha dit amén a tot”, coincideixen Mercè Garcia i Mari Dubé. Xavier Ballesta parla de “xec en blanc” a Estanis Puig i troba a faltar que s'hagin desmarcat d'alguns temes.

A l'Escala, per ara, s'ha parlat poc de llistes. De fet, Víctor Puga és l'únic candidat que ha estat proclamat fins ara. Puga substituirà l'alcalde, Estanis Puig, com a cap de llista del PSC. Puig plega després de vuit anys de mandat, com ell mateix va anunciar fa temps. Pel que fa a la resta, s'intueixen canvis de candidat a CiU i també al capdavant del PP, i, en canvi, ERC apostaria per la continuïtat. Caldrà saber també si Àngel Rodríguez repeteix a ICV. També caldrà veure si apareixen algunes llistes noves i si hi ha acords per fer alguna candidatura conjunta.

Població
10.513 hab. (2013)
Superfície
16,3 km²
Densitat de població
644,96hab./km²
Grups del govern
PSC-PM:
1.618 vots (43,98%) 8 regidors
CiU:
920 vots (25,01%) 5 regidors
ICV:
370 vots (10,06%) 2 regidors
JUNTS PER L'ESCALA
323 vots (8,78%) 1 regidor
PP
298 vots (8,10%) 1 regidor

Mari Dubé PORTAVEU DE CiU

Xavier Ballesta posa l'accent en les entitats. El portaveu de JxE retreu a l'equip de govern els problemes que ha tingut amb entitats del poble. I troba a faltar suport de l'Ajuntament a les associacions del municipi. També considera que en aquest mandat s'està invertint poc en temes socials. “En els pressupostos ens omplim la boca que pugem el percentatge destinat a temes socials i resulta que, amb els resultats de final d'any, aquestes partides són les primeres que s'han tocat”, assegura. Pel que fa a les grans decisions preses des del 2011, Ballesta creu que “s'han fet coses molt bé i d'altres se'ls han escapat de les mans”. I posa a una cara de la moneda l'edifici de Ca les Monges, com una bona inversió, i a l'altra, la reforma de la platja. Ballesta també lamenta que veu improvisació en algunes decisions del govern.

Xavier Ballesta PORTAVEU DE JUNTS PER L'ESCALA

Mercè Garcia posa l'accent sobretot en el fet que considera que l'equip de govern hauria de destinar més diners a renovar serveis. La portaveu del PP considera que s'estan fent grans obres a l'Escala que no són prioritàries i que caldria, en canvi, dedicar-se a millorar qüestions de serveis bàsics com ara l'aigua. “Has de deixar córrer l'aigua una estona perquè surt marró. H ha un problema i cal una solució”, diu. També parla del mal estat de les urbanitzacions. Demana a l'equip de govern que encapçala Estanis Puig que deixi de fer coses “de cara a la galeria”, com la reforma del front marítim o la sala polivalent, i que es dediqui a aquestes qüestions. “L'Escala és un lloc de segona residència i hi ha molts ingressos. Estiguem més pel ciutadà”, diu la portaveu del PP al municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia