Política

ICV demana unitat per defensar el 9-N

Herrera apel·la a la suma dels partits proconsulta com a resposta a Rajoy

“No amb aquesta pregunta”, diu el PSC

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va apel·lar ahir a la “unitat” dels partits per defensar que el 9 de novembre es pugui celebrar la consulta d'independència a Catalunya, davant l'“al·lèrgia democràtica” del govern. Herrera creu que és l'única resposta al rebuig del govern espanyol. “El govern té al·lèrgia a la democràcia, la té intentant canviar les regles del joc per a les pròximes municipals i la té respecte a Catalunya negant una consulta que fan tots els països normals”, va afegir.

Herrera s'afegia així a la crida a la unitat que gairebé a la mateixa hora també reclamava el president Mas en el consell nacional de CiU. Herrera també va marcar distàncies amb l'executiu de Mas, a qui va demanar més implicació en altres assumptes. “Podem tenir una consulta, però el dia 10 caldrà negociar i hauran de fer-se unes polítiques que no ens expliquen”, va lamentar.

El no d'Iceta

D'altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja va aclarir ahir que no s'afegeixen a aquesta unitat perquè els socialistes han reiterat que el 9-N no es pot celebrar amb la doble pregunta perquè és pròpia d'un referèndum. “Poden comptar amb nosaltres, però no en una consulta impossible, en la independència i en la ruptura i divisió dels catalans”, va dir. El portaveu del PP, Enric Millo, va demanar a C's i PSC “un esforç” per oblidar “diferències ideològiques” i plantejar una “alternativa de govern no independentista”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia