Política

Tura insta tots els crítics del PSC a ser alternativa “com més aviat millor”

L'exconsellera publica un llibre en què denuncia que en els últims anys la direcció dels socialistes catalans “s'ha escindit” de la història del partit

“Des del 2010 fins ara el PSC ja no és el meu partit.” Ho va dir ahir l'exconsellera i exalcaldessa de Mollet, Montserrat Tura, que va presentar el llibre Estirant del fil. Quan el PSC va abandonar el catalanisme (Pòrtic), on passa revista a la seva trajectòria política i la història recent del PSC i del país. En definitiva, hi explica el procés que ha portat el PSC a “escindir-se” de la seva pròpia història, és a dir, de la defensa del catalanisme i de l'ampliació “de l'horitzó nacional” que va significar l'arribada de Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat.

Tura encara no ha “estripat el carnet”, però “si es basteix un projecte del socialisme catalanista” hi acabarà “militant”. “I aleshores serà incompatible amb el PSC.” Aquest projecte considera que ha d'implicar que les tres formacions o moviments de crítics s'agrupin en una, i “com més aviat millor”: Nova Esquerra Catalana (Ernest Maragall), Avancem (Joan Ignasi Elena) i Moviment Catalunya (exconsellers com la mateixa Tura i alguns diputats díscols). Per això, va instar els tres corrents a unir-se: “ens ha costat molt assumir un espai de fer política diferent del PSC, ara s'ha de configurar una formació política que pugui ser útil”. Quant a l'acostament de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, abans crític amb el nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, Tura va ser contundent: “és una decisió personal de Ros, que no em representa”.

En el llibre, Tura repassa des dels “set anys i set dies” que va ser consellera fins a les maniobres dels “capitans” del PSC que van culminar amb “l'abandonament del catalanisme”, un gir que atribueix a Iceta. També censura “el menyspreu” amb què en els últims anys la direcció del “nou PSC” ha tractat els crítics. A més, revela que el consell nacional del partit després de la forta davallada electoral de Pere Navarro, el 2012, i pocs dies després de l'esclat del cas Bustos, va rebre els imputats amb una “ovació”. Si l'any passat ja va anar a la Via Catalana, aquest Onze de Setembre Tura, que es declara sobiranista, anirà a la V.

Amb Rigol i la consulta

Moviment Catalunya entrarà a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir després de la reunió mantinguda ahir amb el coordinador de l'ens, l'expresident del Parlament, Joan Rigol. Així, els crítics del PSC volen fer oficial el seu compromís amb la consulta d'autodeterminació. Moviment Catalunya, impulsat per exconsellers del PSC com Montserrat Tura, Antoni Castells i Marina Geli, es constituiran formalment com a formació política el pròxim 6 de setembre amb la mirada fixada en les eleccions municipals i al marge del PSC.La segona tasca és aglutinar altres partits també crítics amb el PSC.

e.ansola

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia