Política

L'expresident Matas hauria evadit diners a paradisos fiscals

L'expresident del govern balear, Jaume Matas, hauria evadit “importantíssimes” quantitats de diners, procedents de diverses obres públiques adjudicades durant el seu últim mandat (2003-2007). I entre aquestes, hi ha la del velòdrom Palma Arena, que va desembocar en un cas de corrupció, que a finals de juliol el va portar a la presó, condemnat per tràfic d'influències. Aquesta possible evasió d'impostos la donava a conèixer ahir un informe de la Guàrdia Civil al qual va tenir accés l'agència Europa Press.

L'informe policial, que ja s'ha incorporat al cas Palma Arena, exposa que Matas va rebre suborns per concessions irregulars a diferents empreses, que després va desviar a paradisos fiscals i a tercers països. Segons la Guàrdia Civil, aquestes operacions “molt possiblement” es van fer a través de testaferros o societats. Així, el tren de vida i el “substanciós” increment del patrimoni de Matas i la seva dona no lligaven amb els càrrecs i els ingressos reals que tenien. Les sospites van aflorar quan el 2010 Matas va pagar els tres milions d'euros que el jutge li demanava per evitar la presó preventiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia