Política

L'alcalde de Solsona reconeix que cobrava una retribució fixa de la FMC en funció del càrrec

David Rodríguez compareix davant la jutgessa dels cas Mercuri pels presumptes sobresous irregulars de l'entitat

Assegura que va seguir les indicacions dels serveis jurídics de la FMC

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha reconegut que fins l'any 2003 cobrava una retribució fixa mensual de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) “en funció del càrrec, la tasca i les despeses associades”. “És el que tenia entès i així vaig funcionar”, ha assegurat als mitjans de comunicació després comparèixer als jutjats pels possibles sobresous irregulars de l'entitat municipalista.

Rodríguez, un dels 40 alcaldes imputats pel cas de les dietes irregulars, ha estat el tercer en declarar aquest dimecres davant la jutgessa que investiga el cas Mercuri. Abans d'ell ho han l'exsecretari de la FMC, Adolfo Moreno, i l'exalcalde de Sabadell i expresident de l'entitat, Manuel Bustos.

A la sortida dels jutjats, ha assegurat estar “més tranquil” després de declarar. Rodríguez ha explicat que “tenia entès” que cobrava una retribució “en funció del càrrec, la tasca i les despeses associades”. En aquest sentit, ha recordat que el 2013 va canviar la legislació i que “es va passar al cobrament estricte dels tiquets”. “Hem anat seguint el que ens deien els serveis jurídics”, ha subratllat.

De totes maneres, Rodríguez ha evitat precisar si aquestes retribucions eren o no un sou. “Això pregunti-ho als serveis jurídics”, ha respost en tres ocasions durant la seva atenció als mitjans de comunicació. Sí que ha volgut deixar clar que ho declarava tot a Hisenda i que “ningú ha volgut fer res mal fet”.

D'altra banda, ha comentat que durant la declaració li han fet escoltar una conversa telefònica que va mantenir amb Manuel Bustos. Respecte això, ha explicat que en aquella conversa “Bustos es va posar nerviós”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia