Política

S'omplen 385 autobusos a les comarques gironines per anar a Barcelona l'11-S

L'ANC n'ha hagut de llogar a la Catalunya del Nord perquè no en quedaven de disponibles aquí i ja es preveu que alguns autocars facin dos viatges

L'ANC de la regió gironina ha llogat i omplert fins ara un total de 385 autobusos per anar a Barcelona l'Onze de Setembre per participar en la V. La coordinadora gironina, Carme Renedo, destaca que des de fa setmanes no n'hi havia de disponibles aquí i s'han hagut d'anar a buscar a la Catalunya del Nord i també que alguns dels vehicles faran dos viatges per sentit per poder dur el doble de gent. Els sacrificats dels segons viatges hauran de sortir a primera hora del matí i tornar a última hora de la nit, per deixar que els busos d'enmig facin el trajecte previst inicialment. Tot i això, hi ha hagut cues per aconseguir els bitllets.

Cal tenir en compte que, en aquest còmput de 385 autobusos, no s'hi inclouen ni els del Ripollès ni els de la Cerdanya, ja que pertanyen a una altra regió dins la divisió de l'ANC.

Si mirem les xifres per comarques, destaca la Selva amb 100 autobusos justos. La segueix de lluny el Gironès amb 79. D'aquests, 25 són de Girona ciutat. Després se situen el Baix Empordà amb 70 autobusos i l'Alt Empordà amb 68. A la Garrotxa se n'han organitzat 45 i al Pla de l'Estany, un total de 23.

A més dels autobusos, la ciutadania s'està organitzant també per anar a Barcelona amb cotxe compartit. El portal Fes Edit, de la UdG, que permet posar en contacte conductors i passatgers per tal de fer junts una ruta específica, ha posat en marxa una plataforma especial per facilitar a les persones inscrites en la V el trasllat fins a la capital catalana l'Onze de Setembre. La mateixa ANC aconsella als participants que vagin a Barcelona amb transport públic i, si no és possible, que comparteixin el vehicle privat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia