Política

Estranyesa d'ERC pel pacte PSC-CiU al Consell de la Selva

El portaveu dels republicans, antics socis de govern, dubta que els socialistes puguin ajudar a aclarir responsabilitats dins l'ens pel cas Manga

Orobitg no veia imprescindible una nova entesa

L'endemà que s'anunciés el pacte de govern de CiU amb el PSC al Consell Comarcal de la Selva, el grup d'ERC considera estrany que el president, Salvador Balliu, i CiU hagin pactat amb els socialistes fins al mes de maig de l'any que ve. El portaveu dels republicans al Consell i antic vicepresident, Jordi Orobitg, dubta que els socialistes puguin aclarir responsabilitats dins l'ens pel cas Manga.

CiU (12 consellers) ha optat per un pacte estable amb el PSC (7 consellers), després que ERC (6) trenqués l'anterior entesa en la gestió del Consell. El portaveu socialista, Martín Nogué, és el nou vicepresident i responsable de gestió tributària.

Orobitg assenyala que els dos partits que gestionaran el Consell Comarcal són els que seran investigats pel cas Manga de suposat tràfic d'influències. Orobitg, regidor de Lloret de Mar, assenyala que ERC era partidari que s'obrissin expedients informatius dels funcionaris del Consell vinculats al cas Manga, però que, en canvi, el PSC no ho veia amb gaire entusiasme.

Tot i que CiU havia quedat en minoria des que ERC va trencar el pacte a finals de juliol, els republicans consideren que CiU hauria pogut tirar endavant l'ens comarcal sense necessitat de cap pacte. “El fet que haguéssim trencat el govern no vol dir que, pels mesos que quedaven, no haguéssim aprovat el pressupost. No els hauríem boicotejat, evidentment”, sosté el republicà.

El cas Manga va esclatar a principis del 2013 i ja ha provocat, entre altres fets, la renúncia de l'anterior president, Robert Fauria (CiU), imputat, i de l'anterior gerent, Joan Burjachs, que va dimitir el 23 d'agost. En total, hi ha vuit imputats.

LA XIFRA

19
consellers formaran ara l'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva: 12 de CiU i 7 del PSC.

El crític Bernat (PSC) deixa de ser conseller

El PSC, ara a l'equip de govern, haurà de suplir un dels seus set consellers. Divendres, abans del pacte amb CiU, el regidor de Lloret de Mar Joan Bernat, crític amb la direcció del partit, va presentar la renúncia com a conseller. Fa uns mesos Bernat, un dels tres regidors del PSC a Lloret, a l'oposició, s'havia mostrat molt disconforme amb el paper del seu partit i havia manifestat la seva disposició a deixar els càrrecs orgànics. Ara només continua de regidor perquè la gent li va “fer confiança”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia