Política

Catalunya, al costat d'Escòcia

Representants dels partits sobiranistes catalans es desplaçaran a Escòcia per viure el referèndum

Els líders, però, no hi aniran perquè hi ha el debat de política general i s'aprova la llei de consultes

Terricabras (ERC),Tremosa (CiU) i Gomà (ICV) són alguns dels polítics
que van a Escòcia

Catalunya estarà al costat d'Escòcia el dia del referèndum. Els partits sobiranistes (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) hi enviaran representants per seguir in situ la històrica votació i també per mostrar suport a la causa escocesa. Però la delegació catalana no estarà formada pels líders dels grans partits ni tampoc per primeres espases, perquè aquesta setmana està molt carregada al Parlament amb el debat de política general i l'aprovació de la llei de consultes i ningú no es vol perdre els passos previs al 9-N.

Segons l'agència de notícies
Europa Press, l'eurodiputat Ramon Tremosa encapçalarà la comitiva de CDC, en què també hi serà el responsable de relacions internacionals, Víctor Terradellas, mentre que una part d'UDC, fins ahir, no havia previst l'assistència de cap representant. ERC hi enviarà els seus dos eurodiputats,
Josep-Maria Terricabras, i Ernest Maragall (de Nova Esquerra Catalana), mentre que el cap del grup municipal d'ICV a Barcelona, Ricard Gomà, també anirà a Edimburg convidat pel Centre Català d'Escòcia —serà observador de la jornada electoral—. La CUP és qui hi envia la delegació més nombrosa i, entre d'altres, hi haurà el regidor de Manresa Jordi Masdeu i el membre del secretariat nacional Lluís Sales. Divendres passat, l'excap de llista de la formació per Girona a les eleccions al Parlament, Lluc Salellas, ja va participar en un acte a Glasgow en la campanya a favor del sí.

Òmnium també hi farà acte de presència i l'ANC ja té una delegació permanent a Escòcia. Pel que fa al govern, està confirmat el delegat de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Josep Manuel Suárez, i també un tècnic de Governació i Comunicació, que seguiran tots els detalls de la votació amb vista al referèndum del 9-N.

Setmana carregada

El referèndum escocès se celebra aquest dijous i és cert que és l'únic dia en què no hi haurà ple al Parlament, però cap partit es vol arriscar a enviar alguns dels seus diputats a Escòcia i que, per culpa d'un imprevist, no puguin ser l'endemà a Catalunya, quan es votarà la transcendental llei de consultes no referendàries, que ha d'emparar el 9 de novembre.

I és que aquesta setmana és una de les més mogudes del curs parlamentari català. Avui comença el debat de política general amb la intervenció del president de la Generalitat, Artur Mas, i s'allargarà fins dimecres, quan hi haurà les votacions de les resolucions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia