Política

Exculpen un antic equip de govern de Tossa

Pel Tribunal de Comptes, no hi ha irregularitats del PSC i ERC (2003-2007)

El Tribunal de Comptes conclou que un antic equip de govern de Tossa de Mar no va cometre irregularitats comptables durant el seu mandat. L'equip de govern tossenc del 2003 al 2007, format pel PSC i ERC, havia estat denunciat per CiU per haver comès una vintena de presumptes irregularitats, però l'ens fiscalitzador allibera els gestors tossencs, segons la resolució del 2 de setembre.

Segons assenyala l'actual equip de govern (Tossa Unida (TU)-PSC), el gener del 2009 l'alcaldessa Imma Colom (CiU) va denunciar fins a 20 presumptes irregularitats durant el mandat del PSC i ERC i amb la socialista Pilar Mundet d'alcaldessa.

Una vintena

Entre la vintena de suposades irregularitats, hi havia despeses sense justificació o factura o bé finançament de despeses amb romanents de tresoreria irreals, entre d'altres.

Inicialment, la Sindicatura va descartar quinze d'aquestes vint irregularitats denunciades per CiU. En va analitzar cinc d'altres, incloent-hi el suposat increment de les despeses de personal i certificacions d'obres irreals.

Entre les cinc qüestions analitzades, el Síndic va deixar en gairebé 600.000 euros els pagaments sense justificar –Colom els havia xifrat en 10,4 milions d'euros– i va concloure que no hi havia responsabilitat comptable perquè eren despeses corrents com ara electricitat. L'ajuntament sosté que el Tribunal de Comptes ratifica el que ja havia exposat el Síndic, que no havia trobat irregularitats.

Saladich: “Ens ha fet perdre temps i diners”

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (Tossa Unida, TU), considera que la denúncia de l'exbatllessa Imma Colom (CiU) ha significat “l'acumulació de milers de folis i moltes hores de feina” i lamenta “la pèrdua de temps i diners que ha provocat el comportament de Colom”. L'alcaldessa lamenta que dirigents polítics es dediquin a desfer el camí fet pels seus antecessors. “Hi ha polítics que quan entren a governar es justifiquen denunciant els anteriors o desfan el que han fet els anteriors, amb la corresponent despesa i descrèdit de la classe política”. Per Saladich, “el que s'ha de fer és mirar cap al futur i oblidar auditories, denúncies, contenciosos...”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia