Política

Elena abandona el grup del PSC però manté l'acta de diputat

Estudia abandonar la cambra un cop aprovada la llei de consultes

El Parlament li fixarà les intervencions

El diputat del PSC, Joan Ignasi Elena, va comunicar ahir a la Mesa del Parlament que abandonarà el grup socialista però mantindrà l'acta de diputat com a no adscrit. El crític del PSC ja es va asseure ahir a l'última fila de la bancada esquerra per seguir el debat de política general que finalitza aquesta tarda i en el qual ha demanat tenir un torn de paraula per explicar la seva posició i la de molts socialistes crítics amb la direcció del PSC que estan a favor del procés sobiranista, segons va anunciar.

A partir d'ara, però, serà la Mesa del Parlament qui tramiti la sol·licitud i passi a determinar quan, com i durant quant temps Elena podrà intervenir, a títol individual, en els debats a l'hemicicle.

El polític, però, podria tenir el temps comptat com a diputat no adscrit, ja que, tal com va anunciar ell mateix, manté la porta oberta a abandonar el Parlament de manera definitiva un cop s'aprovi la llei de consultes divendres. Sigui com sigui, la decisió d'Elena deixa el grup parlamentari socialista amb 19 diputats, els mateixos que el grup del PP, tot i que el sentit de vot no quedarà alterat, ja que els d'Iceta ja han anunciat que també votaran a favor de la llei de consultes.

Elena ha demanat, sense resultat, més implicació del PSC en la celebració de la consulta del 9-N, motiu pel qual ha optat finalment per abandonar el grup parlamentari. Les diputades crítiques, Marina Geli i Núria Ventura, es mantenen en el grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia