Política

opinió

Entrades triomfals i grans persones

Són ara els consellers del PSC els que s'asseuen a l'esquerra del president, Salvador Balliu. I són ara els representants d'ERC els que són a tocar dels dos consellers del PP, Leonardo Fernández, que ahir va rellevar Enric Martínez, i Jordi Jaldón, i del representant del Moviment Independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes. Fuertes va acusar Orobitg, rival habitual en els plens de Lloret, de tenir “un atac de banyes” pel pacte CiU-PSC.

El canvi de cadires va venir acompanyat d'un reguitzell de dards i de crítiques que van incomodar els al·ludits i els no al·ludits. I això que al principi Balliu havia elogiat l'anterior gerent. “Vull agrair la feina feta per en Joan Burjachs, un gran gerent i una gran persona. També he de dir que tinc grans esperances en el nou gerent, en Martí Pujals.”

Els consellers d'ERC cobraven per assistència als plens, a les comissions permanents i a les comissions informatives. Només Joan Garriga, l'expresident del Consorci de Benestar Social, tenia dedicació exclusiva, segons va detallar el portaveu dels republicans, Jordi Orobitg. ERC i Iniciativa-EUiA van demanar què cobraran els representants del PSC i quina atribució tindran. Balliu va contestar que informarà els grups per escrit. Ara els sis consellers d'ERC passaran a l'oposició –ahir no hi era Josep Maria Bagot– i, de moment, cinc representants socialistes ajudaran CiU a acabar el mandat.

De moment, l'entrada del PSC ha volgut ser una entrada tranquil·la, amb un portaveu criticat, però que també critica. “No he pretès mai [tenir] entrades triomfals. He tingut una entrada més tranquil·la que la seva fa tres anys”, va etzibar Martí Noguer a Jordi Orobitg sobre el pacte CiU-ERC del 2011. Cap al final, segon capítol. “Hem acceptat tot el que ens han demanat, al contrari del que vau fer vosaltres quan vau entrar”, va dir Noguer al portaveu dels republicans. El PSC va perdre ahir un conseller, ja que l'exalcaldessa de Vidreres Ruth Rosique plega “per motius laborals” després de set anys al consell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia