Política

El gerent del Consell de la Selva entra amb cautela

Pujals veu “accidentat” el seu accés al càrrec

Conscient que té caducitat, vol saber els detalls del cas Manga

El nou gerent del Consell Comarcal de la Selva, l'advocat Martí Pujals (Tossa de Mar, 1966), considera que la seva manera d'entrar a l'ens ha estat “accidentada”. Però Pujals, incorporat pel president, Salvador Balliu (CiU), és cautelós. Explica que treballarà per acabar el mandat (fins al maig del 2015) en un entorn d'estabilitat garantit –diu– amb el pacte CiU-PSC. Pujals ha rellevat Joan Burjachs, que va dimitir el 22 d'agost pel cas Manga.

Pujals va estrenar-se dimarts, en un ple del Consell ple de crítiques entre les formacions polítiques. Considera que la influència política en l'administració és “desitjable”. “En el càrrec de gerent es busca una persona de confiança, que treballi en equip, que hi sigui en el dia a dia. Tot això és millorable si es vol, però la vinculació de l'administració amb els partits hi ha de ser perquè és el trasllat del sentiment del poble.”

Abans de prendre possessió del càrrec, Pujals va asseure's dimarts al costat de Burjachs. El nou gerent desconeix les interioritats del cas Manga: “Hi he d'entrar i llegir el que s'ha aixecat del sumari. Està en una fase [inicial], no s'han fet escrits de qualificació, i no sé si sortirà més gent imputada [del Consell]. No en tinc ni idea.” El cas Manga és un afer de presumpte tràfic d'influències que va provocar la renúncia de l'expresident de l'ens Robert Fauria. Hi ha vuit persones imputades.

“El gerent de tots”

Pujals és militant de CDC, es va presentar a les llistes de CiU per Tossa en les municipals del 2011 i també va concórrer en els recents comicis al Parlament Europeu. Assenyala que treballarà per ser el gerent “de tots” i és conscient que és un càrrec “temporal” i que té data de caducitat. A la Diputació havia estat coordinador de programes europeus.

Pujals ha deixat de ser coordinador de Medi Ambient de la Diputació, però compaginarà la gerència amb la secretaria tècnica del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA), integrat per un gran nombre d'ajuntaments, consells comarcals i la Diputació. Considera que el nombre d'administracions és “correcte”, tenint en compte l'amenaça de l'Estat amb la LRSAL.

Per Pujals, una altra cosa és l'estructura política de les administracions. “Hem de tenir clar el principi de subsidiarietat. Si cadascú fa el que ha de fer i el que pot fer millor en el seu àmbit, no cal suprimir escales administratives perquè les acabarem creant.” L'advocat de Tossa veu bé que se suprimeixin consorcis, cosa que el Consell de la Selva ha començat a fer.

LES FRASES

La manera d'entrar és accidentada, però no em provoca angoixa. Es tracta de tenir estabilitat, que s'ha aconseguit amb el pacte [CiU-PSC]
Desconec les entranyes del cas Manga. Està en una fase [inicial], i no sé si sortirà més gent imputada [del Consell]. No en tinc ni idea
Que l'administració estigui vinculada als partits és desitjable: és el trasllat del sentiment del poble
Martí Pujals
nou GERENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia