Política

Mas es reuneix amb Junqueras per analitzar el full de ruta de la consulta

La trobada es va produir després que ERC manifestés la voluntat d'entrar ara al Govern per “blindar” el 9-N

Va tenir lloc ahir al Parlament en el marc del Debat de Política General General

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, es van reunir ahir dimecres a la tarda al Parlament en el marc del Debat de Política General per analitzar el full de ruta de la consulta, segons han confirmat fonts coneixedores de la trobada. La reunió s'ha celebrat poc després que el president dels republicans hagi fet un pas endavant i hagi ofert entrar ara al Govern per “blindar” el 9-N. Una oferta que ara Mas no veu necessària amb l'argument que la consulta “ja està blindada” però va situar que la possible entrada dels republicans al Govern hauria de ser per assegurar que la resposta a la pregunta de la consulta sigui “inqüestionable” tant a Madrid com a nivell internacional.

Després de l'intercanvi dialèctic entre Mas i Junqueras que va marcar la jornada de dimecres del Debat de Política General, en el terreny de les resolucions, els partits favorables a la consulta van refermar la voluntat de celebrar el 9-N amb les “plenes garanties democràtiques possibles” però el Parlament no ha aprovat cap resolució sobre la resposta a la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC). De fet, encara es desconeix quan el president de la Generalitat firmarà el decret de la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

En referència a l'escenari que s'obre davant d'un veto del TC, ERC ha evitat situar-se al costat de la CUP i va abstenir-se en una proposta de resolució que demanava la desobediència a l'alt tribunal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia