Política

El PP de Mataró diu que ICV–EUiA fa “demagògia i populisme” amb els desnonaments

El portaveu del grup municipal critica que quan els ecosocialistes eren al govern es van desnonar 17 famílies d'habitatges socials municipals

López afirma que els dos casos actuals eren “flagrants”

La proposta de desnonament de dues famílies de Mataró que viuen en habitatges socials municipals que va encendre el debat en el darrer ple, encara cueja. El portaveu del grup municipal del PP, José Manuel López, va qualificar en roda de premsa de “demagògia i populisme” l'actitud d'ICV-EUiA que va votar en contra dels desnonaments i que va participar en la mobilització posterior davant l'Ajuntament. “Ara els interessa defensar aquests casos, però quan eren al govern no semblava tant important, perquè entre el 2007 i el 2011 es van fer fora a 17 famílies d'habitatges controlats per l'Ajuntament”, va exposar. Per López, els dos casos que han generat la polèmica són “exemples clars que no hi havia cap mena de control per part del consistori”.

En aquest sentit, el cap popular explica que en els dos casos els llogaters no pagaven res des de feia tres anys. “Un perquè vivia a Càdis des del 2008 i l'altre, malgrat disposar d'ingressos durant un any no va fer el gest”, manté. El regidor es lamenta que “amb tantes famílies necessitades com hi ha a la ciutat, no és de rebut que hi hagi gent que es beneficiï d'un habitatge sense que li correspongui” i afegeix “és una manca de respecte a aquestes famílies i una presa de pèl a tota la ciutat”.

Segons les dades facilitades pel partit, a la capital del Maresme hi havia el 2013 227 habitatges públics gestionats per l'empresa Prohabitatge i d'aquests, 7 s'utilitzaven per a emergències socials. Dos d'aquests són els que es volen desnonar. José Manuel López, però, dóna la raó a les crítiques rebudes des de diferents entitats de Mataró pel fet que no es va informar prèviament a la Comissió de Desnonaments dels dos casos. “Això és un indicador més de com el govern no creu en els ens que promou”, diu.

De la seva banda, i en resposta a les declaracions de López, ICV-EUiA va etzibar al PP través de Mataró Ràdio que precisament han estat les polítiques econòmiques dels populars les que han portat el país a la crisi i, com a conseqüència, a moltes famílies a ser desnonades. El seu portaveu, Esteve Martínez respon que rebutgen els desnonaments perquè abans que es facin efectius cal assegurar-se que s'està fent un ús indegut dels habitatges. Martínez va tornar a reclamar que tots els casos s'han de tractar a través de la comissió, perquè va ser creada amb aquesta finalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia