Política

Presència analitza el TC

La revista d'El Punt Avui dedica demà un ampli dossier al Tribunal Constitucional, que jutjarà la consulta del 9-N i que continua totalment tacat per la influència partidista

Presència, la revista que els lectors d'El Punt Avui trobaran demà diumenge amb el diari, dedica aquesta setmana un ampli dossier al Tribunal Constitucional espanyol. Amb el títol Jutges i part Presència dedica més de vint planes a analitzar l'alt tribunal que ha de jutjar la consulta del 9-N i que continua tacat per la influència partidista, després dels episodis viscuts els últims anys amb jutges reprovats, d'altres de morts i no substituïts, d'altres amagant la seva militància política, d'altres enxampats conduint beguts i d'altres veient toros a Sevilla impassibles davant la transcendental sentència sobre l'Estatut que havien de redactar unes setmanes més tard.

La revista s'obre amb un reportatge de la corresponsal a Madrid d'El Punt Avui, Montse Oliva, que amb el títol Jutges amb ideologia, repassa, justament, aquests anys de polèmica viscuts a l'alt tribunal espanyol. Més endavant, l'historiador i editor Quim Torra publica l'article Els àrbitres gens imparcials d'un tribunal espanyol, en què analitza una a una la composició actual del TC.

Tot seguit, Núria Orriols, de Vilaweb, publica el reportatge Les conseqüències legals de desobeir el Constitucional, sobre el que pot passar si el govern català tira endavant amb la consulta del 9-N, tot i que aquesta sigui prohibida pel govern espanyol.

El dossier continua amb dos reportatges més. En el primer, titulat Aquí va començar tot Lluís Martínez analitza la sentència del TC que va esmicolar l'Estatut de l'any 2006, i el segon reportatge, L'Estat també desobeeix el TC, repassa els incompliments de nombroses sentències de l'alt tribunal per part del govern estatal, sobretot quan aquestes afavoreixen Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia