Política

Camats: “Votar és la solució, i no el problema”

ICV-EUiA defensa la llei com una eina per millorar la democràcia

“Votar és la solució, i no el problema.” Són les paraules de la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, al voltant de les quals va girar la seva intervenció en el debat de la llei de consultes. Camats va defensar la normativa com un nou instrument d'aprofundiment democràtic per demanar regularment el parer dels catalans. “Com pot ser que consultar la ciutadania sigui tan problemàtic”, es demanava l'ecosocialista en un missatge adreçat als contraris al projecte. “La nostra opció és intentar que les lleis regulin el que la gent diu al carrer”, insistia. Missatges per al PP i Ciutadans, però també per a la majoria pro consulta, amb la mirada posada en CiU i ERC. La convocatòria “no es pot substituir per cap altra cosa, ni eleccions ni una mobilització cívica”, avisava l'ecosocialista. I recordava que la consulta “és legítima, democràtica i la gent la vol”.

Amb referències constants a la “lliçó” democràtica d'Escòcia, Camats afirmava: “Els escocesos no són independents perquè no ho han volgut, però són lliures.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia