Política

La CUP defensa que no hi ha fractura

“Hi ha qui abans de deixar decidir trencarà el que sigui”, avisa Quim Arrufat

Aferrissada defensa de la llei de consultes per part de la CUP, que hi va votar a favor i “amb orgull”. “Obre un dels panys que volíem obrir”, assenyalava el diputat Quim Arrufat, que afirmava que és “una necessitat vital” que la ciutadania pugui expressar-se sobre la independència, però també sobre moltes altres qüestions. Arrufat va censurar que el govern espanyol s'agafi a la legalitat per impedir la consulta catalana i els va acusar de fer “un flac favor a la democràcia” si s'utilitza “com una totxana per als que volem votar”.

El diputat de la CUP va rebutjar l'argument del PP, però també del PSOE, que la consulta divideix la societat. Ho va fer apel·lant a l'exemple escocès. “El dret a decidir no fractura. Hi ha qui abans de deixar decidir fracturarà el que faci falta”, alertava amb referència als populars. I es mostrava convençut que un dels motius pels quals l'Estat rebutja la consulta catalana és perquè “té pànic” que l'exemple s'escampi i la ciutadania comenci a voler exercir el dret a decidir “sobre els bancs o desnonaments”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia