Política

Camacho: “Un dia molt trist per a la democràcia”

“Avui és un dia molt trist per a la democràcia.” Amb aquest lament va valorar l'aprovació de la llei de consultes la presidenta catalana del PP, Alícia Sánchez-Camacho. Tot i que no va intervenir durant el debat parlamentari, Camacho va comparèixer després per insistir que la norma és “inconstitucional” i ha estat elaborada per a un “referèndum il·legal” que vol “trencar Espanya i dividir els catalans”. Un cop més, la líder del PP va instar el president de la Generalitat, Artur Mas, a “acatar” la legalitat espanyola o seguir l'exemple del primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, i dimitir. Camacho està convençuda que el procés català ja entra en l'“etapa final” i va advertir Mas que, si signa el decret de convocatòria de la consulta del 9-N, com es preveu que ho faci en les pròximes hores o dies, “cometrà el major error de la història”.

La líder catalana dels populars dóna per fet que el Tribunal Constitucional suspendrà aviat la llei perquè el govern espanyol té tot el dispositiu preparat per impugnar la norma; si cal, amb una reunió extraordinària del Consell de Ministres. “El govern espanyol està sempre a punt per garantir i fer complir la llei i té tots els mecanismes previstos per garantir el compliment de la legalitat i la democràcia”, va sentenciar Camacho, convençuda que Mariano Rajoy impedirà la consulta del 9-N.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia