Política

Unió espera la firma de Mas per decidir què vota

Unió també està pendent que el president Artur Mas signi el decret de convocatòria del 9-N per obrir el debat en el si del partit i fixar posició de cara a la consulta. El consell nacional va optar ahir per deixar-ho en mans del comitè de govern, que convocarà un consell, extraordinari i exclusiu, per debatre el tema. Ho haurà de fer aquesta mateixa setmana, quan es preveu que el president Mas faci la crida a les urnes mitjançant el decret.

El poc marge de temps que hi haurà entre la convocatòria i la suspensió de la iniciativa per part de l'Estat no serà impediment, segons va anunciar ahir el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, perquè el partit concreti el sentit del seu vot el pròxim 9-N. El substitut de Duran i Lleida, que ahir s'estrenava en el consell nacional amb aquest nou càrrec, va admetre que en la trobada del consell ja s'havien fet sentir les diferents veus que hi ha en la formació. El dirigent també va assegurar que la direcció del partit “no és ningú” per donar llibertat de vot als militants i que la decisió que es prengui es farà pensant en el país i en el bé comú. “Farem un exercici de responsabilitat en un moment tan transcendental i difícil”, va insistir a l'hora que rebutjava fermament qualsevol acte de desobediència. El consell nacional també va ratificar amb un 85,1% dels vots Josep Maria Pelegrí com a nou president del consell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia