Política

El PSC no hi participarà si el TC la invalida

El PSC no participarà en la campanya de la consulta del 9-N si, com preveu, el Tribunal Constitucional la suspèn. Així ho ha explicat la portaveu socialista, Esther Niubó, aquest dilluns, després de la reunió del secretariat del partit. Els socialistes tenen la maquinària electoral a punt per si el president de la Generalitat acaba convocant eleccions catalanes anticipades, però no la posarà en marxa per la consulta. El PSC tampoc donarà cobertura als alcaldes socialistes que donin suport a la consulta del 9-N però, en canvi, sí que impulsarà mocions a favor de la llei de consultes als ajuntaments governats pel partit. En alguns casos, el PSC presentarà una moció pròpia i en d'altres intentarà millorar els textos que es presentin.

Esther Niubó es va reafirmar: “No ens cansarem de demanar al PP que es mogui i faci propostes” per trobar una sortida a les demandes de Catalunya, que considera que s'han convertit en “un problema de primera magnitud”. La portaveu socialista assegura que “necessitem senyals” del govern espanyol i es pregunta: “No tenen res a oferir a Catalunya?”. El PSC recorda que “les lleis s'han de complir però es poden canviar” i posa l'exemple del resultat del referèndum escocès, en què considera que va guanyar el no perquè els ciutadans van preferir “la tercera via” d'un nou acord polític i de traspassos amb el Regne Unit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia