Política

Suport municipal al 9-N

Els plens en suport a la convocatòria pel dret a decidir van començar a celebrar-se ahir arreu del territori

Figueres, Lloret de Mar, Roses i Olot, entre els municipis que van aprovar ahir la moció de l'AMI

Ajuntaments d'arreu del territori van aprovar ahir mocions de suport institucional a la consulta del 9 de novembre, un suport que anirà en augment en els pròxims dies, ja que molts dels municipis que no van aprovar la moció ahir preveuen fer-ho al llarg d'aquesta setmana i la setmana entrant. A la ciutat de Girona, el ple de suport es preveu que se celebri quan el president de la Generalitat, Artur Mas, signi el decret de convocatòria. Al Gironès, però, la moció ja es va aprovar ahir a Cassà, Sant Gregori, Bescanó, Vilablareix i Sarrià de Ter. A més, avui la Diputació farà el ple del mes de setembre, i hi inclourà la moció.

A l'Alt Empordà, entre els pobles que van aprovar la moció de suport hi havia Figueres (on es va omplir la sala de públic), Cadaqués, el Port de la Selva, Roses i la Jonquera, i al Consell Comarcal de l'Alt Empordà es fa avui. Al Baix Empordà, el plenari de Palamós va ser el primer d'aprovar la moció, amb l'únic vot contrari del PP. A la tarda també es van sumar a l'onada municipalista la Bisbal, Torroella, Santa Cristina i Castell-Platja d'Aro.

A la comarca de la Selva, el primer municipi a donar suport a la consulta va ser Vilobí d'Onyar, que va celebrar el ple extraordinari a les 12 del migdia. També van aprovar-se les mocions als plens de Tossa de Mar, Anglès, Hostalric, Vidreres, Arbúcies, Breda i Lloret de Mar, on es va pactar entre tots els grups municipals a excepció del PP i el regidor no adscrit.

Altres institucions i ajuntaments faran plens extraordinaris durant aquesta setmana i la vinent per donar suport a la convocatòria de la consulta. És el cas de Blanes, Amer i el Consell Comarcal de la Selva, que preveuen celebrar el ple dijous, i Caldes de Malavella, que ho farà segurament dilluns vinent.

A Olot, el ple va aprovar, amb els vots de CiU i Reagrupament –al govern–, i d'ERC i el PSC –a l'oposició–, la moció de suport a la consulta –la PxC i el PP hi van votar en contra–. El plenari es va acabar amb aplaudiments del nombrós públic que hi havia i amb crits de “Votarem”.

A la resta de la Garrotxa, onze plenaris van aprovar la moció –el d'Argelaguer ho va fer diumenge– i quasi tota la resta ho faran durant els pròxims dies.

A la Cerdanya, Puigcerdà també va aprovar la moció de suport. El ple de Ripoll va aprovar-la amb l'abstenció del PSC, i amb els vots a favor de CiU, al govern, i d'ERC i del regidor no adscrit. A Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses també va prosperar i la resta de municipis el consell d'alcaldes i el consell comarcal faran plens aviat.

650
consistoris
d'arreu de Catalunya ja han anunciat que també convocaran plens de suport.
200
pobles,
ciutats i institucions gironines es preveu que acabin donant suport a la consulta del 9-N.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia