Política

Els Estats Units bombardegen per primera vegada posicions de l'Estat Islàmic a Síria

Els atacs, anunciada fa dues setmanes per Barack Obama, compten amb la participació de diversos països àrabs

Fins ara, els Estats Units havien llançat una ofensiva contra els gihadistes a l'Iraq

Els Estats Units (EUA) i els seus aliats àrabs han iniciat aquesta matinada atacs aeris contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI) a Síria, anunciada fa dues setmanes pel president nord-americà, Barack Obama, segons ha informat el departament de Defensa del país nord-americà. És la primera vegada que es produeixen aquests atacs contra l'EI a Síria. Fins ara, els Estats Units havien llançat una ofensiva contra els gihadistes a l'Iraq.

“Forces dels Estats Units i de nacions aliades han començat els atacs contra l'Estat Islàmic a Síria usant una combinació de caces, bombarders i míssils Tomahawk”, ha anunciat a Twitter el portaveu del Pentàgon, el contraalmirall John Kirby.

El Comandament Central dels Estats Units va prendre la decisió d'iniciar els bombardejos sobre l'EI a Síria aquest dilluns després de rebre l'autorització d'Obama, va explicar Kirby en un breu comunicat en què no va detallar més informació sobre els atacs “ja que l'operació està en marxa”.

El portaveu no ha precisat quines són les “nacions aliades” que participen en els atacs amb els EUA ni tampoc el lloc geogràfic on s'estan efectuant. No obstant, la CNN ha assenyalat que els bombardejos s'han produït en un dels forts de l'EI a Síria, la ciutat de Raqqa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia