Política

Salmond diu que hi ha molts camins per a la independència

Assegura que Escòcia no tolerarà evasives en la cessió d'autonomia

Vaticina que res serà com abans

El primer ministre escocès, Alex Salmond, va assegurar que “no hi ha res escrit a la paret” i que “hi ha molts camins cap a la independència”, malgrat la victòria del no en el referèndum. En declaracions a Sky News, abans de la seva intervenció ahir al Parlament, va vaticinar que arribarà el moment que Escòcia “tindrà prou poders per constituir-se en un estat separat”.

En la seva intervenció al Parlament, Salmond va assegurar que Escòcia “no tolerarà evasives ni endarreriments” en la cessió de l'autonomia promesa pels tres grans partits parlamentaris britànics. “Aquesta terra ha estat un centre de debat pacífic i apassionat, al lloc de treball, a les llars, a les cafeteries i pubs, i als carres d'Escòcia”, va recordar. “Aquesta massa social que es va mobilitzar al voltant del referèndum suposa un òrgan polític totalment nou que parla clar i fort. Tots ens hem d'adonar que res tornarà a ser com abans.”

En el seu discurs, el primer ministre escocès també va reclamar que es rebaixi l'edat de vot dels 18 als 16 anys a tot el Regne Unit, tal com es va fer en el referèndum escocès del 18 de setembre.

El programa dels laboristes

El líder de l'oposició laborista del Regne Unit, Ed Miliband, va detallar ahir un pla per “salvar” el sistema de salut públic a partir de nous impostos sobre el tabac i els habitatges de luxe. En una intervenció en l'últim congrés laborista abans de les eleccions generals de maig del 2015, reunit a Manchester, Miliband, que va una mica més endavant en les enquestes del Partit Conservador de David Cameron, va mostrar signes de canvi en el seu partit, que s'està movent des del centre cap a l'esquerra. El líder laborista no es va referir al model territorial britànic i només es va mostrar a favor que els joves pugin votar als 16 anys com s'ha fet en la consulta d'Escòcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia