Política

Mena avisa d'un front judicial contra qui col·labori amb el 9-N

L'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) José María Mena va alertar ahir que, un cop es produeixi la previsible suspensió de la llei de consultes pel Constitucional quan el govern espanyol la hi porti, “tot aquell que treballi pel 9-N, ja sigui alcalde, conseller, funcionari o ciutadà, serà jutjat i condemnat”. Caurien, va detallar, en un delicte de prevaricació i se'ls podria inhabilitar.

Mena feia aquest advertiment en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press. L'exfiscal en cap del TSJC lligava el seu avís a la reunió que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, va mantenir la setmana passada amb el fiscal en cap de Catalunya i els quatre fiscals provincials de Catalunya.

Segons Mena, aquella trobada només s'entén en el sentit de “preparar l'estratègia judicial en l'àmbit municipal”.

L'exfiscal en cap del TSJC va explicar que el pla no afectaria el president de la Generalitat, Artur Mas, que no pot ser inhabilitat pel que fa al seu càrrec, però sí els ciutadans, funcionaris i càrrecs públics, que, a més, ha alertat, “ho serien amb judicis ràpids”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia