Política

Acord a Blanes per retirar els honors a Jordi Pujol

El ple aprova que se li revoquin els títols honorífics, i l'alcalde diu que instaran l'expresident a tornar el guardó per haver estat pregoner de la vila

CiU hi dóna suport, però amb condicions

L'Ajuntament de Blanes retirarà les plaques i els títols honorífics a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley, que ha reconegut haver evadit diners en comptes a l'estranger. Una moció presentada per ICV-EUiA, i modificada per CiU, va rebre en el ple d'ahir a la nit el vot de tots els regidors (vint-i-un). L'alcalde, Josep Marigó (PSC), va dir que el reconeixement de frau fiscal de Pujol és “lamentable”.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmerón, va justificar la presentació de la moció dient: “Per anar canviant les coses en un moment històric i difícil, hem de començar des de casa.” Salmerón va recordar que Jordi Pujol havia fet el pregó de la festa major fa més de deu anys a Blanes, i que aquell discurs li havia provocat “ganes de vomitar”.

Marigó va explicar que a Blanes no hi ha cap carrer amb el nom de Pujol, però que sí que hi ha una placa a l'escola SAFA. Va explicar, això sí, que l'Ajuntament faria els passos necessaris perquè Pujol tornés el guardó que reben els pregoners de la vila [una reproducció de la Font Gòtica].

La moció demana que es retirin “les plaques, els honors i els títols honorífics” a l'expresident Pujol. El text insta la Generalitat a personar-se en la causa contra la família Pujol, i es demana a entitats i institucions que retirin plaques i distincions al fundador de CDC. El to de Salmerón va ser contundent: “Has tret tota la bilis”, va dir-li el portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas.

CiU va acceptar donar suport a la moció sempre que l'Ajuntament fixi un reglament que delimiti el procediment a seguir en la revocació de títols. “CiU vol contribuir a la regeneració i, fins i tot, a la refundació del partit”, va afirmar Torrecillas.

LA FRASE

És lamentable que passin aquestes coses. Demanarem [a Pujol] que ens torni el guardó del pregó
Josep Marigó
alcalde de blanes (PSC)

“Amb avaria urgent de llum, problema greu”

El ple ordinari d'ahir de Blanes –després de l'extraordinari que va donar suport al 9-N–, va aprovar una moció per demanar a l'empresa Endesa que no suprimeixi el 13 d'octubre el centre de treball de Palafolls –la majoria d'empleats són de Blanes–. El centre de Cobra, empresa que Endesa té subcontractada, vetlla per les reparacions d'avaries i urgències en línies elèctriques de mitjana i alta tensió. “Si hi ha una avaria urgent de llum tindrem un problema greu sense el centre de Palafolls”, va dir Marigó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.