Política

El “desafiament sobiranista”, als mitjans espanyols

Les edicions digitals de part de la premsa de l'Estat fan responsable únic del procés el president de la Generalitat

La signatura del decret de convocatòria del 9 de novembre també va acaparar les portades de les pàgines web dels diaris espanyols. I en la majoria dels casos ho va fer en termes del ja recorrent “desafiament independentista” que personalitzaven en el president de la Generalitat. Així s'hi referien les edicions digitals d'El Mundo –“Mas es referma en el seu desafiament sobiranista i convoca la consulta del 9-N”–, La Razón –“Mas consuma el seu repte i convoca el 9-N perquè «Catalunya vol votar»”– i l'ABC –“Embat secessionista”–. En els tres casos, es donava especial rellevància al fet que el govern espanyol té ja en marxa la maquinària per aturar la convocatòria i, de totes les reaccions que es van poder sentir ahir, s'emfasitzava la del president d'ERC, Oriol Junqueras, quan assegurava que “desobeir és votar”. En el mateix sentit, explicaven la firma a webs com Elconfidencial.com –“Mas fa escac a Espanya”.

Altres rotatius, com El País optaven per titulars més neutres com el que es podia llegir a la seva edició digital: “Mas convoca la consulta i crida els catalans «a decidir el seu futur» el 9-N”.

Els telenotícies de les cadenes estatals també van obrir amb la rúbrica del president de la Generalitat i les reaccions que va suscitar. TVE hi va dedicar pràcticament un quart d'hora, amb diverses cròniques des de Catalunya, Madrid i, fins i tot, la Xina, on Mariano Rajoy va tancar ahir el seu viatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia