Política

Cotino: “El govern tripartit demanarà en deu anys la independència de la Comunitat Valenciana”

El president de les Corts Valencianes alerta que un executiu de “partits independentistes pro catalanistes i algun que altre d'antisistema” reclamarà la sobirania en tan sols una dècada

“L'independentisme basc i català no es conformen amb la seua pròpia independència. Volen dur a terme la mateixa operació expansionista amb Navarra allà i la Comunitat Valenciana ací”

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino (PP), ha alertat aquest dilluns que un govern de la Generalitat valenciana amb el suport de partits “independentistes procatalanistes i algun d'antisistema en tan sols una dècada també es demanaria ací la independència”. En un escrit en el seu blog personal amb el títol “Caminar separats, colpejar plegats”, Cotino al·ludeix al darrer comunicat d'ETA en el qual es refereix a “un favorable context històric per aconseguir la independència d'Euskal Herria” i la seua relació amb el sobiranisme català. Segons la seua opinió, el full de ruta de Catalunya “va nàixer fa una dècada a Perpinyà després d'un acord entre separatistes catalans i bascos”.

Pacte d'Estella

En aquest sentit, el president de la cambra valenciana ha considerat que aquestes reunions van ser impulsades per Arnaldo Otegui “després del fracàs del Pacte d'Estella de 1998” i que van culminar “a la trobada a Perpinyà de l'any 2004 entre el líder d'ERC, Carod Rovira, amb representants d'ETA”. “Hui s'està complint al peu de la lletra l'estratègia dissenyada per ETA de caminar separats però finalment colpejar junts”, afirma Cotino. El dirigent popular afig que el comunicat d'ETA i les declaracions del lehendakari Urkullu “avalen l'independentisme català per fer al País Basc una cosa semblant en un termini molt breu”.

És en aquest punt on Cotino comenta que al País Valencià un govern amb suport de partits “independentistes pro catalanistes i algun d'antisistema, l'estratègia per a aquesta comunitat serà exactament el que s'ha fet per a Catalunya i el País Basc. Tan sols és qüestió de temps”. Cotino continua assenyalant que “des del Pacte d'Estella fins a la trobada de Perpinyà van passar 6 anys. Des de Perpinyà fins a la convocatòria electoral a Catalunya, n'ha passatdeu més. Si a València s'instal·la un govern d'aquestes característiques en tan sols una dècada també es demanarà ací la independència d'Espanya”. “Res m'alegraria més que errar en el diagnòstic, però pel que conec de l'independentisme basc i català, aquests no es conformen amb la seua pròpia independència. Volen dur a terme la mateixa operació expansionista amb Navarra allà i la Comunitat Valenciana ací”, conclou el dirigent del PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia