Política

Cameron promet menys taxes i menys Europa a canvi del vot

El ‘premier' britànic ofereix la clàssica recepta ‘tory' per afrontar els comicis del 2015

Referma el compromís del referèndum sobre la pertinença a la UE

Clàssica recepta del conservadorisme britànic: menys impostos i menys Europa. Així espera David Cameron guanyar les eleccions generals de l'any vinent. En el discurs de cloenda del congrés anual de tardor del Partit Conservador, l'últim abans de la cita del 7 de maig de 2015, el primer ministre britànic va arremetre ahir contra el Partit Laborista amb mesures ben concretes en els dos fronts esmentats, que d'esquitxada volen deixar tocats els antieuropeus del UKIP i minar les possibilitats dels actuals socis de govern, els liberaldemòcrates de Nick Clegg.

La rebaixa impositiva afectaria el sector amb menys nivells d'ingressos i la considerada classe mitjana-baixa. Segons la promesa electoral de Cameron, als que no superessin els 16.000 euros anuals d'ingressos no se'ls aplicaria cap retenció de l'IRPF. A més, el tram de retenció de 40 penics sobre cada lliura s'eleva dels que tenen un salari anual de 42.000 lliures (54.000 euros) als que en guanyen per sobre de 50.000 (64.300 euros).

El major control sobre la immigració, la renegociació dels tractats amb la UE per sotmetre'ls posteriorment al referèndum a caixa o faixa abans de finals de 2017 i una nova llei britànica sobre drets humans que substitueixi l'actual, i que, d'alguna manera, encotilli el Conveni Europeu dels drets humans van ser altres mesures anunciades en el seu discurs.

Un discurs molt més convincent en la forma que el que va pronunciar el líder del principal partit de l'oposició, Ed Miliband, la setmana passada en el congrés laborista. I és que Cameron va fer descansar tota l'argumentació en una mena de qüestió de fe: “En qui confieu més a l'hora de governar aquest país? En Ed Miliband o en mi?” Com quadraran les xifres, però, és una de les grans incògnites que no va esvair.

Perquè alhora que Cameron promet rebaixes d'impostos valorades en 7.000 milions de lliures anuals, diu que eliminarà el dèficit, que de fet el seu ministre d'Economia hauria d'haver reduït a zero a finals d'aquest any, i que continua en xifres astronòmiques. La manera de fer-ho és retallant beneficis socials, com ja va anunciar dimarts el ministre del Tresor, George Osborne.

La conclusió de l'oposició davant l'anunci de Cameron és rotunda. Frances O'Grady, secretari general de la federació de sindicats del Regne Unit (TUC), va declarar: “El pla anunciat afavoreix els més rics. Molts treballadors amb salari mínim ja no paguen impost sobre la renda i, en canvi, són els més propensos a perdre els beneficis que es retallaran, segons que va anunciar el ministre d'Economia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia