Política

L'exbatllessa de Vidreres Ruth Rosique deixa l'Ajuntament

La portaveu del PSC plega vuit mesos abans del final de mandat per raons laborals

Acusa l'actual equip de govern, de CiU, de no haver-los facilitat informació i de falta de respecte

L'exalcaldessa de Vidreres Rut Rosique ha renunciat a l'acta de regidora a l'Ajuntament per raons laborals. Rosique va fer pública la seva decisió en el ple ordinari de dimarts a la nit, en què va fer balanç dels més de deu anys que ha estat en la primera línia de la política local.

La portaveu del grup Progrés per Vidreres-PSC-Progrés Municipal reprova el comportament de l'actual equip de govern, de CiU –en minoria–, al qual acusa d'haver faltat al respecte el seu grup i de no haver-los facilitat informació. En els últims mesos, les discussions i picabaralles entre Rosique i el batlle, Jordi Camps (CiU), han estat freqüents.

Rosique explica que vol treure la part positiva dels anys en què va ser alcaldessa (2007-2011) –amb governs en minoria molt sovint– i de l'última legislatura. “Els últims tres anys i mig han estat com remar contra corrent. Ha estat l'època política més convulsa del poble. No s'ha respectat l'oposició i sovint hem estat privats de la informació a què qualsevol membre de l'oposició té el dret legal per poder desenvolupar la seva feina.”

Rosique es dedicarà ara a la feina d'integradora social, que li impedia dedicar prou temps a la política. Per això, ha decidit “fer un pas al costat”. Diu que és una decisió “reflexionada i madurada”, segons va relatar en el ple de dimarts.

Aprendre a l'oposició

A diferència de l'actual mandat, amb Camps de màxima autoritat local, Rosique recorda que quan va entrar de regidora, l'any 2003, va aprendre molt. “Em van ensenyar que ens respectàvem tot i tenir idees diferents.”

Rosique, que continuarà treballant en el PSC vidrerenc, serà rellevada per Francesc Becerra.

LA FRASE

La política és una etapa més a la vida. És millor sortir-ne abans que en quedis cremat
Ruth Rosique
exregidora i exalcaldessa de Vidreres (PSC)

Ni consellera ni regidora en dues setmanes

Rosique ha renunciat, en dues setmanes, als càrrecs de consellera comarcal i regidora al seu poble. En el ple del Consell de la Selva del 16 de setembre, en què es va segellar el nou pacte de govern (CiU i PSC), Rosique va fer pública la renúncia després de set anys de vinculació a l'entitat supramunicipal. Abans-d'ahir, Rosique va renunciar a l'acta de regidora. Ara es dedicarà a la feina i a la família. “La política és una etapa més a la vida. És millor sortir-ne abans que en quedis cremat”, afirma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia